Прича о Сунцокретима, летопис ПУ „Сунцокрети„ Владимирци, објављен 2004. године, чији је издавач поменута предшколска установа, а аутор Валентина Ђекић, педагог

 

Прича о Сунцокретима је књига у којој ауторка износи туђа и своја сећања, осећања и доживљаје смештене у обиље историјских података како о самој варошици Владимирцима у којој се вртић налази, тако и о вртићу „Сунцокрети“, обухватајући период од његовог постанка па све до периода 2005. године, са намером да читаоце упозна са овом дивном предшколском установом.

Књига „Дете између љубави и страха“- Грешке родитеља и друштвене средине у васпитању деце, ће Вам помоћи да разумете своју децу, а и она Вас .

Тема књиге је друштвено и научно-педагошки веома актуелна. Обухвата неколико кључних тема у поглављима која се односе на породицу као фактор у васпитању деце, тешкоће у остваривању васпитне улоге савремене породице, улогу љубави у васпитању, појаву страха код деце, приче из живота које се односе на понашање према деци и искуства у васпитању деце, савете родитељима и другим васпитачима како да решавају проблеме који се појаве у процесу васпитавања, као и поруке деце одраслима у функцији закључка књиге.

Својом тематиком улази у узроке разних врста проблематичног понашања и стања код деце, њихов опис поткрепљен је примерима из живота, те обрађује деликатна питања васпитања деце у породици, вртићу и школи у најосетљивијем периоду њиховог развоја. Ауторка у први план у процесу васпитања и социјализације деце ставља доживљавање љубави као осећање које свему даје смисао, оправдање и жељени исход. А са друге стране, нуди савете родитељима и свима који се баве подизањем деце како да се понашају у случајевима када се код њих јаве нежељене емоције и облици понашања, посебно изазвани разним врстама страхова и њиховог преживљавања. Такође, нуди и примере како деци помоћи, а поремећене породичне односе хармонизовати.

Књига ће бити од користи свима који се баве децом, нарочито родитељима и васпитачима, а онда студентима, учитељима, лекарима и другима.

 

Издавач Публик Практикум

Књигу можете поручити путем телефона у издавачкој кући 011/ 210-9503

Мој први буквар
Аутори: Мирјана Бирманчевић, Валентина Ђекић

Ови радни листови направљен и су по мери детета предшколског узраста и представља ју путоказ ка свету слова. Маштовити задаци побудиће у деци вољу да стекну вештину писања и учиниће занимљивим напорно вежбање прецизности и брзине. Уз помоћ васпитача или родитеља научиће да препознају слова, а разноврсни занимљиви задаци да нешто доцртају, обоје или повежу линијама омогућиће им најбољу вежбу за развијање графомоторике.  Уз игру и разоноду дете ће развијати фину моторику шаке и прстију и научиће да правилно држи оловку, да повлачи равне линије и да прави одговарајући притисак оловком на папир. Дете ће бити спремно да развије вештину писања коју ће додатно усавршавати   у школи.

 

Аутори књиге: Мирјана Бирманчевић, Валентина Ђекић,

Издавач Публик Практикум

Књигу можете поручити путем телефона у издавачкој кући 011/ 210-9503

.

Контакт информације

Светог Саве 74
15225 Владимирци
Телефон: (015) 513 286
Директор: (015) 513 532
Eлектронска пошта: centarpuvlad@open.telekom.rs

____Занимљивости

Преузмите занимљиве садржаје

Овде се могу погледати и преузети разне публикације, видео снимци и други едукативни садржаји

Препоручени претраживачи за прегледање страница на сајту

Сафари