12
Дец

Представа "Зврчко и Зврчка"
Место: Владимирци, 12. децембар 2013.

 

У четвртак, 12. децембра, у нашој Установи се одржала представа за децу "Зврчко и Зврчка у извођењу глумаца из шабачког позоришта.

 

Представи је присуствало велики број деце са својим васпитачицама, а у извођењу су уживале и студентице које изводе праксу у вртићу.

 

Да су глумци у потпуности успели да заинтересују и одушеве све присутне, на крају је показало и њихово враћање на бис на велику радост малих гледалаца.

 

Скраћени снимак можете погледати на видео запису са нашег Youtube канала и овде:

 

___

 

28
Нов

19. стручни сусрети "Васпитачи-васпитачима"
Место: Врњачка Бања, 28.новембар - 1.децембар 2013.

 

Јесењи стручни сусрети деветнаести по реду, одржани су од 28. новембра до 1. децембра у Врњачкој Бањи.

 

У оквиру сусрета одржана је и изборна Скупштина Савеза удружења васпитача Србије. Из наше Установе сусретима су присуствовале Зорица Милошевић директор и Нада Јездимировић васпитач, делегат на Скупштини.

 

Оно што је обележило ове сусрете је упадљиво мањи број присутних учесника, вероватно из економских разлога, али и веома лоша организација. Преобиман садржај пленарног дела многи нису испратили до краја због умора а не зато што он није био интересантан.

 

Презентације радова васпитача одржане су само једног преподнева, па је један учесник могао да изабере једну групу од четири презентације. Један цео дан је био искоришћен за акредитоване семинаре.

 

 

 

 

 

 

27
Окт

Представа у вртићу
Место: Владимирци, 2013.

 

У среду 27. октобра гост у нашем вртићубио је Мађионичар Столе.

 

Готово цео сат забављао је децу музичким и мађионичарским тачкама. Наравно ,

као и увек највеће одушевљење изазвали су "зечеви из шешира".

 

Све у свему деца су била задовољна а то и јесте најважније.

 

 

__

 

 

 

 

 

4
Окт

Октобар - месец правилне исхране
Место: Владимирци, Драгојевац, Дебрц, 1.-4. октобар 2013.

 

Прва недеља октобра у нашој Установи обележена је различитим активностима које промовишу правилну и здраву исхрану деце.

Кроз практичне, ликовне, спортске, говорне активности деца су сазнала шта треба да једу, како и зашто да би расла здраво и весело.

 

У петак 4. октобра узела су улогу промотера здраве исхране и у шетњи до центра Владимираца показали су суграђанима шта су то ново научили у овој области а сваки пролазник је послужен здравом, домаћом јабуком.

 

Најсимпатичнији промотери су били  дечаци и девојчице из старије јаслене групе иако неки нису били баш најбољег расположења тога дана.

 

___

 

Током недеље настали су и занимљиви дечји ликовни радови на тему: "Шта треба да једемо, како и зашто" са којима ћемо учествовати на ликовном конкурсу Института за јавно здравље "Др Милан Јовановић Батут". Вредни сликари су били  предшколци из Вукошића, Драгојевца и  Владимираца.

 

___

___ __ __ __ __ ______Дебрц________________ __ __ __ _______ _____ Драгојевац

 

*Остатак интересантних слика можете погледати у Галерији ових дешавања

 

 

 

 

31
Авг


 

У нашој Установи одржан је семинар: "Самовредновањем до квалитета у школи и вртићу" Снежане Јадрановић - Саветнице у Министарству просвете.

 

Важно је да се сви запослени обуче овом "послу" у циљу сагледавања сопствених снага и слабости а да би се утврђени недостаци отклонили и поправили а квалитет рада подигао на виши ниво.

 

Семинару је присуствовало 23 васпитача, медицинска сестра, стручни сарадник и директор а остварено је по 8 бодова стручног усавршавања.

 

 

______

 

 

 

 

29
Авг

Експерименталне ликовне технике
Место: Владимирци, 29/30. август 2013.

 

У току 29. и 30. августа, у простору Установе одржан је семинар "Експерименталне ликовне технике" коме је присуствовало 25 васпитача.

 

Два дана је протекло у пријатној радној и веселој атмосфери. Опробали смо се у новим ликовним техникама али и певали, играли и разменили искуства у раду.

 

 

Томе је допринела чињеница да је аутор и водитељ семинара Соња Јегарски такође васпитач са дугогодишњим искуством у раду са децом предшколског узраста.

 

На овом семинару учесници су остварили по 16 бодова.

Како је било и како се радило може се погледати и у галерији слика са овог семинара.

 

 

 

 

23
Авг

Семинар у Новом Саду
Место: Нови Сад , 23/24. август 2013.

 

У Новом Саду је одржан семинар "Педагошки метод Марије Монтесори и његова примена у васпитно образовном раду" аутора Милице Ерцег и Данијеле Дапчевић.

 

Из наше Установе семинару су присуствовале васпитачи: Оља Петковић, Марина Мијаиловић, Маја Мирковић и Гордана Мандић за шта су оствариле по 12 бодова стручног усавршавања.

 

Научено на семинару осим примене у раду, колегинице ће презентовати на првом састанку актива васпитача а у оквиру стручног усавршавања у Установи.

 

__

 

 

 

 

 

15
Јул


 

У понедељак 15. јула у нашој Установи одржан је састанак директора предшколских установа из Округа са Снежаном Јадрановић, Саветником у Министарству просвете.

 

Тема састанка је била: Примена Правилника о посебним и специјализованим програмима који се могу организовати и спроводити у предшколским установама. Правилник је недавно донет а због обавезе установа да посебне и специјализоване програме инплементирају у Годишњи план за наредну школску годину као и друга документа, указала се потреба да се са саветницом поразговара и добије прецизније тумачење о примени Правилника.

 

 

Састанку су поред домаћина и госпође Снежане Јадрановић присуствовале директорке установа из Малог Зворника, Љубовије, Крупња, Коцељеве и представнице Шапца.

 

 

 

 

 

28
Јун

Власотинце 2013
Место: Власотинце, 24/28. јун2013.

 

Деца и васпитачи из наше Установе су трећу годину заредом учесници Дечје ликовне колоније у Власотинцима која је одржана од 24. до 28. јуна ове године у организацији ПУ "Милка Диманић".

 

2013 сунцокрети

Девојчице Анђела Мирковић и Наталија Ристић са васпитачима Горданом Мандић и Оливером Ристић вредно су радиле: цртале, сликале, али и уживале у игри и дружењу са децом из свих крајева Србије.

 

Тема овогодишње колоније је "Линија" а радови који су настали у току колоније су врло креативни и занимљиви.

 

 

 

 

 

 

 

13
Јун

Конференција у Сутомору
Место: Сутоморе, Црна Гора, 13/16. јун2013.

 

Сутоморе 2013 Сунцокрети Владимирци

Од 13. до 16. јуна 2013. године у Сутомору је одржана конференција чија тема је била  "Улога и значај ритмичких игара за развој деце у вртићу".


Првенствени циљ конференције је евалуација пројекта "Растимо уз плес" по завршетку активности у овој школској години као и одржаној манифестацији "Предшколци на трговима"

 

У окиру конференције презентовано  је:
-  рад Анице Илић, васпитача из Ариља на тему: "Моћ музике и ритма"
- предавање проф.др Бранка Крсмановић,Факултет спорта и физичког васпитања Нови Сад на тему:"Плес у контексту теорије и методике физичког васпитања"

- видео презентације манифестације из градова који су се први пут плесали на трговима.

 

Сунцокрети Владимирци 2013Сунцокрети Владимирци 2013

 

 

 

_

 

 

 

 

 

 

 


Одржане су радионице за:
-директоре :  Улога директора у пројекту "Растимо уз плес" и Стратешки правци развоја сарадње у афирмацији плеса вртићких група.
-координаторе:  Улога координатора у пројекту "Растимо уз плес" и
Плесна радионица: из историје француског плеса - квадрил.
-васпитаче:  Улога васпитача у пројекту "Растимо уз плес" и "Мој ритам покрета у простору".

 

Учеснице конференције из наше  Установе су : директорица Зорица Милошевић и координатори Нада Јездимировић, Бранка Гојковић и Оливера Ристић.

 

 

 

 

1
Јун

Растимо уз плес 2013
Место: Владимирци, 1. јун2013.

 

ускрс 2013 сунцокретиУ суботу 1. јуна, на центар Владимираца изашло је 260 сунцокрета да порасте уз плес. Као и прошле године, истог дана у исто време, одржана је манифестација "Растимо уз плес" на којој су учествовала деца из наше Установе, како предшколци, тако и они најмлађи.

И родитељи су се придружили плесу са својом децом.

Разиграна деца у зеленим, жутим, розе, пинк, црвеним и љубичастим костимима, својим плесом и осмехом, разведрили су тмурно и облачно суботње поподне становницима Владимираца, својим родитељима и васпитачима.

 

Захваљујемо се Општини Владимирци, Јовици Вејиновић, Верољубу Пајићу, Ивици Гашић, и свима другима који су нам на било који начин помогли да ова манифестација протекне на најбољи могући начин!

Сунцокрети Владимирци 2013

 

_

 

 

 

 

1 2 3 4

Контакт информације

Светог Саве 74
15225 Владимирци
Телефон: (015) 513 286
Директор: (015) 513 532
Eлектронска пошта: centarpuvlad@open.telekom.rs

____Занимљивости

Преузмите занимљиве садржаје

Овде се могу погледати и преузети разне публикације, видео снимци и други едукативни садржаји

Препоручени претраживачи за прегледање страница на сајту

Сафари