15
дец

Свечано отварање вртића у Прову
Место: Прово, 15. децембар 2017.
Галерија слика    

 

Предшколска установа “Сунцокрети” Владимирци у петак 15. децембра 2017. године отворила је у Прову нов вртићки простор у коме ће боравити деца предшколског узраста од 3 године до поласка у школу.

 

Простор који је адаптиран Установа је добила од наставнице Вере Швабић и основне школе “Јован Цвијић” Дебрц. Уз помоћ привредника из Прова и локалне самоуправе простор је адаптиран и прилагођен за боравак деце.

 

У вртићу тренутно борави 35 -оро деце узраста од 3-6 година са којима раде три васпитача.

 

 

provo 1

 

 

После свечаног отварања новог вртићког простора, организован је свечани ручак у локалу “Вајат” у Прову, где су уручене захвалнице у виду дечијих цртежа људима који су помогли у отварању новог вртића.

 

provo 2

 

Велику захвалност у отварању новог простора дугујемо:


ОШ ” Јован Цвијић”
Вера Швабић
ПВЦ ” Зоки” – Зоран Ранковић
“GILBARGO ACIS” – Терзић Ђорђе
Терзић Наташа
Рашковић Милан
Стојановић Љубомир – Бата
ДОО Недељковић – Недељковић Љубиша
Сибиновић Нада
ММ Маркет – Ружичић Горан
Чокановић Љуба
Пурић Анита и Љубан
Пекара “Пајић” Пајић Младен
Јаковљевић Мирјана
Милосављевић Миле
Милосављевић Зоран
Палежевић Синиша
Палежевић Славиша
Кнежевић Ивица

 

 

 

 

 

 

12
дец

Прослава Дана општине Владимирци
Место: Владимирци, 12. децембар 2017.

 

Деца из припремног предшколсог програма ПУ "Сунцокрети" су и ове године учествовала и на свој начин пригодним рециталом обележила и честитала свим житељима наше општине свечан Дан општине Владимирци.

 

 

_______

 

 

 

 

Видео запис ове изведбе се може погледати на нашој Фејсбук страни на овом линку или директно одавде са сајта (у доњем десном углу се налази иконица са 4 стрелице која ће проширити слику на цео екран ако желите!):

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

28
нов


 

Француски институт у Србији и Дечја плесна асоцијација организовали су у уторак 28. новембра, пријем за промотере пројекта "Растимо уз плес".

 

На пријему су уручене Захвалнице свим учесницима Пројекта који су 3. јуна плесали на Тргу Републике у Београду и допринели промоцији пројекта "Растимо уз плес" али и културе земаља које су дале своје композиције.

 

 

 

Француска је преко своје Амбасаде и Института била прва земља која је подржала Пројекат.

У име наше Установе Захвалницу су примиле координатори Пројекта Нада Јездимировић и Бранка Гојковић.

 

 

 

26
јун

Летња креативна радионица Власотинце
Место: Власотинце, 26. јун 2017.

 

Деца и васпитачи ПУ "Сунцокрети" и ове године учествују на IX Ликовној, креативној радионици у Власотинцу која се одржава од 26. - 30. jуна 2017.

 

Тема радионице је: Простор-обликовање простора.

 

 

 

Нашу Установу представљају деца: Ксенија Савески и Маша Ковачевић, васпитачи: Оља Петковић и Данијела Мирковић и директор Зорица Милошевић.

 

 

 

 

 

 

 

 

10
јун

"Подршка не перфекција"
Место: Београд, 10. јун 2017.
Галерија слика    

 

У суботу, 10. јуна 2017. године, у просторијама Фондације Новак Ђоковић, одржан је резиме Програма "ПОДРШКА НЕ ПЕРФЕКЦИЈА" и тиме заокружено свих десет радионица за родитеље, које су се одржавале претходна два месеца у нашој Установи "Сунцокрети", али и у Свилајнцу, Оџацима и Пећинцима.

 

Хвала Фондацији Новак Ђоковић и ауторки Нини Соколовић, који су омогућили и створили овај Програм намењен за оснаживање родитеља.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3
јун

Промоција Пројекта "Растимо уз плес"
Место: Београд, 3. јун 2017.

 

Предшколска група Владимирци учествовала на промоцији Пројекта "Растимо уз плес" у Београду 3. јуна 2017. године.

 

 

Деца су отплесала цео овогодишњи програм. Са децом су плесале и маме . Поред ПУ "Сунцокрети" на промоцији је учествовало још 15 установа из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1
јун

"Растимо уз плес" шести пут
Место: Владимирци, 1. јун 2017.

 

Шести пут за редом деца и васпитачи ПУ"Сунцокрети" плешу у центру Владимираца у оквиру међународног пројекта "Растимо уз плес".

 

 

 

 

Као и предходних пет година манифестација се одржава 1. јуна са почетком у 18 часова.

Дођите да нас видите а можда и заплешете са нама...

 

 

 

 

 

 

 

26
мај

"Дидактичке простирке"
Место: Дивчибаре, 25/28. мај 2017.

 

На Јубиларним XX Стручним сусретима медицинских сестара, Марина Мијаиловић и Бојана Илић, васпитачице наше Установе, презентовале су свој рад са темом "Дидактичке простирке".

 

Рад је веома запажен од стране колегиница из целе Србије, уз велике похвале како за идеју, тако и за реализацију.

 

 

Велику подршку у току реализације пројекта, израде простирки, и саме презентације рада пружила им је директорка Установе Зорица Милошевић.

 

 

 

 

 

 

 

17
мај

Свечано отворена "Лоптица" у Јаловику
Место: Јаловик, 17. мај 2017.
Галерија слика    

 

У Јаловику, највећем селу по површини у општини Владимирци, отворена је десета "Школица живота". Изградњу и опремање вртића, са 8 милиона динара финансирала је Фондација "Новак Ђоковић".

 

Вртић "Лоптица" у Јаловику похађа четрдесет двоје малишана. Савремени објекат прилагођен је деци, у којем кроз игру стичу прва знања.

 

"Могу вам рећи да сам веома поносна што се данас налазим на челу станове која је добила један леп, нови објекат. Јаловик је место у коме има деце, и то је препознала Фондација. Верујем да ће ово бити један леп повод да се рађа што више деце у Јаловику", каже Зорица Милошевић, директорка ПУ "Сунцокрети".

Земљиште и инфраструктуру за изградњу вртића, обезбедила је општина.

 

"Један овакав предиван објекат је права ствар за нашу општину, село Јаловик је једно од највећих. Надамо се да ће већ следеће године у овај вртић да иде око 50 малишана. И убудуће ћемо помагати све овакве акције", каже Милорад Милинковић, председник Општине Владимирци.

 

Вртић у Јаловику, једини је објекат који је Фондација саградила, остале школице у Србији, углавном су настале адаптацијом одређеног простора.

"Данас смо и званично отворили десету Школицу живота, то је наш стратешки пројекат на који смо поносни. Негде са отварањем ове школице, и крећемо да обележавамо десетогодишњицу рада Фондације. Сва средства која прикупимо, и енергију коју имамо, улажемо у побољшање услова за развој деце, широм Србије, имамо пуно пројеката који су тренутно у фази реализације, и када дође до момента да се школица отвори, то је за нас највеће задовољство, каже Горана Џуџа Јаковљевић, пројектна менаџерка Фондације.

У оквиру пројекта "Школице живота - заједно за детињство", васпитачи из Предшколске установе "Сунцокрети" завршили су додатну обуку за рад са децом.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6
апр

Радионице "Подршка не перфекција"
Место: Дебрц,Владимирци, 3. и 5. април 2017.

 

Ове недеље, у нашој Установи, почео је Програм Фондације Новак Ђоковић "Подршка не перфекција".

 

Прва радионица, на којој су фацилитатори Жељка Николић и Весна Мирковић, одржана је у понедељак, 3. априла у вртићу у Дебрцу.

 

За другу групу родитеља фацилитатори су Катарина Крстић и Бојана Илић, њихова радионица је одржана јуче, 5. априла у вртићу у Владимирцима.

 

Са обе радионице родитељи су изасли расположени, насмејани и знатижељни шта их то очекује на следећој радионици. Треба поменути да, док родитељи присуствују на радионицама, децу могу да доведу у вртић где их у другој просторији пазе Мирјана Полић и Наталија Радукић у Дебрцу, и Марина Мијаиловић и Данијела Мирковић у Владимирцима.

 

 

Хвала свим родитељима који су се пријавили за учешће у Програму! Нажалост, нису сви заинтересовани родитељи могли да буду примљени пошто групе броје по 15 учесника.

Надамо се да ће овај Програм наставити са радом и следеће године, и да ће бити нове прилике за све родитеље.

 

 

 

 

 

 

 

 

1
апр

Одржан семинар у вртићу
Место: Владимирци, 1. април 2017.

 

У току викенда, 1. и 2. априла 2017. године у вртићу у Владимирцима одржан семинар за васпитаче "Више од игре- драмски метод у раду са децом предшколског узраста". 

 

_

 


Водитељке су биле аутор Душица Бојовић и Емина Живковић, васпитач. Семинар је похађало тридесет васпитача ПУ"Сунцокрети".

 

 

 

 

 

 

 

28
мар

Подршка не перфекција
Место: Владимирци, 28. март 2017.

 

Данас 28. марта 2017. године је у сали Конака одржан први састанак за родитеље у вези пројекта "ПОДРШКА НЕ ПЕРФЕКЦИЈА" Фондације Новак Ђоковић.

 

 


Родитељима су се представиле аутори пројекта Нина Соколовић и Смиља Грујић, као и фацилитатори из наше Установе који ће водити радионице са родитељима и васпитачи који ће за време радионица чувати децу.

Ауторке су укратко испричале о циљевима програма и упутиле родитеље шта ће се радити на радионицама.

 

Поменућемо и то да су за овај пројекат изабрана само четири града у Србији: Пећинци, Свилајнац, Оџаци и Владимирци.

Такође, Општинска Управа Владимирци је подржала нашу Установу у свему овоме.

 

Хвала свим родитељима који су присуствовали данашњем састанку.

 

 

 

 

 

 

 

17
феб

Одржан састанак Тимова школица
Место: Јаловик, 17. фебруар 2017.

 

Данас 17. фебруара 2017. године је у Јаловику у нашем вртићу "Лоптица", одржан састанак Тимова Школица.

 

 


Састанку су присуствовали координатор Олга Лакићевић, васпитачи, ментор и стручни сарадник Школице живота из места Доњи Товарник-општина Пећинци, васпитачи, стручни сарадник и ментор из места Кукојевци код Шида, као и васпитач и ментор из Јаловика и директорка наше Установе.

 

 

 

Тимови Школица су презентовали свој досадашњи рад, разменили искуства и продискутовали о потешкоћама и проблемима са којима су се до сада срели.

 

 

 

 

 

 

 

27
јан

Сунцокрети обележили Савиндан
Место: објекти ПУ, 27. јануар 2017.
Галерија слика    

 

ПРОВО

 

Предшколци из Прова су обележили овај дан присуством служби у подручној цркви и пригодним рециталима којима су улепшали овај празник.

Више слика из ове групе можете погледати на овом линку овде

 

_

 

 

КРНУЛЕ

 

Предшколци из Крнула су извели приредбу заједно са другарима основцима.

Више слика из ове групе можете погледати на овом линку овде

 

_

 

 

КАОНА

 

Више слика из ове групе можете погледати на овом линку овде

 

1_ 2

 

 

 

ВЛАДИМИРЦИ

 

Деца из вртића у Владимирцима обележили Славу посвећену Светом Сави у месној Цркви. Ломили су славски колач, певали Химну, рецитовали а на крају награђени пакетићима слаткиша.

Више слика из ове групе можете погледати на овом линку овде

 

3_ 4

 

 

 

ДЕБРЦ

 

Више слика из ове групе можете погледати на овом линку овде

 

_

 

 

 

 

 

18
Јан

Екологија у "Сунцокретима"
Место:Еко-школе, 18. јануар 2017.
Галерија слика    

 

Са поносом истичемо текст који је о нама објавила Међународна фондација за образовање у области заштите животне средине, а у сарадњи са "Амбасадорима одрживог развоја и животне средине", који су носиоци програма "Еко-школа, еко-вртић".

 

У тексту је Еко-одбор Сунцокрета представљен са описима низа активности које су рађене у протеклој години као и плановима за рад у наредној 2017. години.

 

 

 

Извор: http://feeserbia.com/ekologija-u-suncokretima/

 

 

 

 

 

 

26
дец

"Чаробна новогодишња ноћ"
Место: Владимирци, 26. децембар 2016.

 

У сарадњи са Библиотеком за децу предшколског узраста и нижих разреда школа наше општине је у понедељак, 26. децембра организована новогодишња представа: "Чаробна новогодишња ноћ".

 

Представу су извели глумци Позориштанца Јеленица из Београда.

 

Деци из вртића Деда Мраз је "донео" и поделио пакетиће.

.

 

 

 

 

 

 

 

 

10
Нов

Сунцокрети су Еко-школа/вртић
Место: Параћин, 10. новембар 2016.

 

Радне 2015/16. године седам група наше Установе се укључило у Међународни програм Еко-школе/вртићи. Током целе године низом еко-активности као и освојеним наградама на Тетра-пак конкурсу и пројекту Еко-башта успели смо да стекнемо статус: Међународне Еко-школе/вртића и освојимо Зелену заставу.

 

 


Овај статус се додељује за достигнућа у спровођењу и унапређивању образовања о одрживом развоју и сталном побољшању по питањима животне средине.

 

Застава и сертификат су свечано додељени на састанку координатора 10. новембра 2016. године у Параћину ком су присуствовали: Маја Мирковић- координатор програма, Зорица Милошевић - директор и Владан Милошевић- представник Општине Владимирци.

 

 

 

 

 

 

 

24
окт

Нови семинар у Сунцокретима
Место: Владимирци, 22/23. октобар 2016.

 

Вртић у Владимирцима је протеклог викенда био место одржавања семинара за васпитаче и стручног сарадника.

 

Тема семинара је : "Подршка развоју критичког мишљења на раном узрасту" Модул 1.

 

Водитељке су биле Др Живка Крњаја и Мр Милица Ћебић сараднице ЦИП Центра за интерактивну педагогију.

 

Семинар је реализован у оквиру пројекта "Школице живота" а присуствовало је двадесет седморо учесника. Током два дана кроз низ практичних активности васпитачи су се упознали са техникама врло примењивим у раду са децом а које ће подстаћи развој критичког мишљења .

Било је занимљиво, јасно, корисно за шта су свакако заслужне одличне водитељке.

 

 

 

 

 

 

 

 

16
окт

Стручни сусрети
Место: Дивчибаре, 13/16. октобар 2016.

 

Овогодишњи јесењи сусрети одржани су од 13. до 16. октобра 2016. године на Дивчибарима. Из наше Установе присуствовале су Марина Мијаиловић и Бојана Илић које су и презентовале свој рад на тему "Богаћење средине за учење и развој у функцији креирања различитих типова активности на јасленом узрасту" .

 

 


Презентација је била веома успешна и запажена од стране других колегиница и стручне комисије. На завршној конференцији рад је предложен да се поново прикаже на пролећном делу сусрета.

 

 

 

 

 

 

 

7
окт

Дечија недеља
Место: објекти ПУ, 3. - 9. октобра 2016.
Галерија слика    

 

ПРОВО

 

Нећу да бригам, хоћу да се играм!
У Дечијој недељи је била организована и хуманитарна акција прикупљања гардеробе, играчака и пластичних чепова.

Више слика из ове групе можете погледати на овом линку овде

 

_

 

 

ПЕЈИНОВИЋ

 

 

Више слика из ове групе можете погледати на овом линку овде

 

_

 

 

ВЛАДИМИРЦИ ПРЕДШКОЛЦИ

 

Код нас је свака недеља - дечја недеља али смо ову, ето мало више обележили. Вредни предшколци играли се и стварали целе недеље. Било је весело, занимљиво и креативно...

Више слика из ове групе можете погледати на овом линку овде

 

1_ 2

 

 

ТРБУШАЦ

 

Поводом Дечије недеље 2016. године чији је мото,,НЕЋУ ДА БРИГАМ ХОЋУ ДА СЕ ИГРАМ,, у Трбушцу су организоване разне активности од понедељка 3.октобра до петка 7.октобра.

Искористили смо да целе недеље игра буде заступљена у свим активностимa:

- Гледали смо позоришну представу и посетили смо библиотеку у Владимирцима

- Цртали смо и сликали на тему „Хоћу да се играм“

-Уз музику смо играли „Школицу“ , учили азбуку, свирали на инструментима коије смо сами правили, плесали са балонима.

-Такмичили смо се у брзини, спретности, орјентацији у простору...

У свим активностима учествовали су сви ученици и предшколци. Све активности су изведене у учионици због лоших временских услова а осмислиле су их, организовале и реализовале учитељице Славица Тодоровић, Снежана Радојчић и васпитачица Загорка Вишњић.

 

 

3 _4

 

ЈАЛОВИК

 

 

Више слика из ове групе можете погледати на овом линку овде

 

1_ 2

 

 

МЛАЂА ГРУПА ДЕБРЦ

 

Поред позоришне представе "НОДИ И ВЕСЕЛА ДРУЖИНА" у извођењу позоришне групе "Јеленица" из Београда, коју су гледала и деца из Јаловика,Прова,Сувог села,Бељина,Месараца,Звезда,Трбушца и Драгојевца деца су направила свој мали оркестар,играла се пластелином и бојама, слушала причу вредне "Госпође језик", причала своју причу и на крају се такмичила.

У току Дечје недеље организована је акција прикупљања играчки и гардеробе "ДЕЦА-ДЕЦИ" под слоганом: "АКО ИМАШ ИГРАЧКУ КОЈА НЕГДЕ "СПАВА" ДОНЕСИ ЈЕ, ПОКЛОНИ ЈЕ... ЗА НЕКОГ ЋЕ БИТИ ПРАВА."

Такође,је настављена акција прикупљања пластичних чепова "ЧЕП ЗА ХЕНДИКЕП" ЗАХВАЉУЈЕМО се свој деци и родитељима као и дисконту пића "ФРУТТИ" Дебрц на учешћу у нашим акцијама.

Више слика из ове групе можете погледати на овом линку овде

 

_


 

СТАРИЈА ЈАСЛЕНА ГРУПА ВЛАДИМИРЦИ

 

 

Више слика из ове групе можете погледати на овом линку овде

 

1_ 2

 

 

СТАРИЈА ГРУПА ДЕБРЦ

 

Током Дечије недеље сакупљали смо играчке, чепове, гардеробу. Гледали смо представу, правили са родитељима лутке, певали и играли.

Измишљали смо приче и такмичили се у ношењу кашике на разне начине, прескакали вијачу....

 

Више слика из ове групе можете погледати на овом линку овде

 

5 _6

 

 

МЛАЂА ГРУПА ВЛАДИМИРЦИ

 

 

Више слика из ове групе можете погледати на овом линку овде

 

1_ 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16
сеп

Научно - стручна конференција
Место: Златибор, 16/18. септембар 2016.

 

БАПТА - балкански савез удружења васпитача је одржао V научно стручну конференцију међународног карактера од 16. до 18. септембра 2016. на Златибору.

Тема конференције је била: "Вредност и улога игре у предшколском васпитању и образовању". Учеснице из наше Установе су биле Зорица Милошевић - директор и Кристина Илисић Тимотић - васпитач.

 


Наша Кристина је на конференцији презентовала свој рад са темом: "Музичке игре и активности у функцији усвајања почетних појмова енглеског језика на предшколском узрасту".
Рад је оцењен као добар јер доноси иновативни приступ у учењу страног језика на овом узрасту. Сама презентација је такође оцењена као веома успешна.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12
јул

Петровданска приредба
Место: Владимирци, 12. јул 2016.

 

Уочи Петровдана, 12. јула, Славе наше Цркве и Општине испред Дома културе одржана је Свечана приредба. Наступили су: деца и васпитачи наше Установе, Фолклорна секција Библиотеке и КУД "Диша Атић" из Скупљена.

 

 

Представили смо се са пет плесних кореографија. Деца старије јаслене и млађе васпитне групе су одиграла две игре: "Гусан" и "Ишли смо у Африку" а старија васпитна и предшколска група три игре: "Циркус", "Седи Ћира" и "Краљевско коло".

 

 

Видео снимак наступа "Сунцокрета" можете погледати овде

 

 

 

 

 

10
јун

Семинар у Установи
Место: Владимирци, 10-12. јун 2016.

 

Од 10. до 12. јуна 2016. у вртићу у Владимирцима одржан други по реду семинар у оквиру пројекта: "Школице живота-заједно за будућност".

 

 

Тема семинара је "Ни црно ни бело- програм за рад са децом/младима, против предрасуда, за толеранцију и интеркултуралност" а водитељи су биле Драгана Коруга-психолог и Олга Лакићевић-психолог, сараднице ЦИП Центра за интерактивну педагогију.

 

Семинар су похађала 22 васпитача, стручни сарадник и директор Установе.

 

 

 

 

 

 

 

26
мај

Уручење награда "Сунцокретима"
Место: Београд, 26. мај 2016.

 

Свечано уручење награда и сертификата победницима Еко-пакет креативног конкурса одржано је данас у Прес центру Удружења новинара Србије.

уручење награда сунцокретима у Београду

 

ПУ "Сунцокрети" су освојили прво место за групни рад у категорији предшколски узраст и ученици од 1-3 разреда.

 

Уручењу награда из Установе су присуствовали Зорица Милошевић, директор и наше васпитачице: Маја Мирковић, Слађана Стојиновић и Весна Мирковић.

 

Награда су спортски реквизити и справе у вредности 100.000 динара.

 

_

 

 

 

више слика уручења на овом линку

 

 

 

 

 

 

24
мај

Светски дан биодиверзитета
Место: објекти ПУ, 24. мај 2016.
Галерија слика    

 

ПРОВО

 

Поводом обележавања Светског дана биодиверзитета Еко-предшколци из Прова су између осталих активности, поставили су и хранилице за врапце у њиховом школком дворишту како би помогли овим птицама чија се бројност стално смањује широм Европе, а и наше земље.

Више слика из ове групе можете погледати на овом линку овде

 

_

 

 

МАТИЈЕВАЦ

 

Светски дан заштите биодиверзитета обележен је активностима и припремне предшколске групе у Матијевцу где су деца заједно са својом васпитачицом правили необичне и лепе кућице за врапце, а затим их и наместили на дрво.

Више слика из ове групе можете погледати на овом линку овде

 

_

 

 

МЛАЂА ГРУПА ДЕБРЦ

 

Светски дан заштите биодиверзитета обележен је постављањем дрвених кућица за птице које су деца, родитељи и васпитаице правили. На тај начин помажемо врапцима, али и осталим станарицама да преживе у зимском периоду.

Више слика из ове групе можете погледати на овом линку овде

 

_

 

 

 

 

 

23
мај

Тетра олимпијада
Место: Дебрц, 23. мај 2016.

 

У понедељак, 23. маја 2016. су све еко-групе Установе учествовале на Тетра пак олимпијади у нашем вртићу у Дебрцу.

Користили смо реквизите и справе које смо направили за учешће на конкурсу "Еко-пакет Србија".

 

Деца су провела дивно преподне уз спортско дружење и такмичење. Сви су освојили по неку медаљу и били врло задовољни.

 

Колегинице из дебрчког вртића су се потрудиле да све лепо организују и буду добри домаћини ове наше Тетра пак олимпијаде.

 

На линку испод можете погледати видео запис са одржане Олимпијаде постављен на нашој Фејсбук страници:

>>Видео-снимак са Тетра Олимпијаде<<

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19
мај

"Школице живота - Заједно за детињство"
Место: Владимирци, 19. мај 2016.

 

У оквиру пројекта Фондација Новак Ђоковић, Министарство просвете, науке и технолошког развоја и ЦИП Центар за интерактивну педагогију организовали су састанак са представницима локалне самоуправе, школа и наше Установе у Владимирцима 19. маја 2016. године.

 

 

Тема састанка је била: Ширење мреже програма и услуга локалне заједнице за децу узраста од 3-5,5 година.

Предавач је била Јелена Митрашиновић-Брашанац - директор Предшколске установе из Чајетине.

 

Састанку су присуствовали: ОШ "Жика Поповић" - директор Станко Глигорић и учитељ Дејан Илић; ОШ"Јован Цвијић" -директор Весна Васић и педагог Наташа Баста Ђорђевић ; Центар за социјални рад- директор Драгица Узановић, педагог Марија Живковић и психолог Марија Станојевић; Дом здравља - патронажна сестра Џенета Арсеновић Општина Владимирци- Владан Милошевић; Црвени крст- Петар Поповић; Библиотека- Ђенадија Шујић; ПУ "Сунцокрети"- директор Зорица Милошевић и васпитачи Гордана Божић и Весна Мирковић.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15
мај

Стручне конференције
Место:Нови Сад, Шабац, 15. и 20. мај 2016.
Галерија слика    

 

Поводом 15. маја - Међународног дана породице на Филозофском факултету у Новом Саду одржана је стручна конференција са темом: "Породице, здрав живот и одржива будућност".

На скупу су учествовали стручњаци из различитих области: предшколског васпитања, здравства, социјалне заштите као и организације цивилног друштва из области заштите деце.

На позив организатора из наше Установе учешће у раду конференције су узеле: Кристина Илисић-Тимотић, васпитач и Валентина Ђекић, стручни сарадник-педагог.

 

 

20. маја у Високој школи струковних студија за образовање васпитача" у Шапцу одржана је Прва научно стручна конференција: "Квалитет савременог васпитања и образовања".

Два наша представника су излагала своје радове и то: Валентина Ђекић -"Емоције и мотиви као значајни фактори квалитета кокуникационе интеракције на релацији дете-васпитач" и "Родна осетљивост радних листова намењених деци предшколског узраста". Кристина Илисић Тимотић у коауторству са Веском Исаиловић: "Учење страног језика на раном узрасту".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13
мај

Одржан Крос РТС-а
Место: Владимирци, 13. мај 2016.

 

Данас су предшколци наше Установе трчали традиционални Крос РТС.

Учествовало је 115 деце у свим предшколским групама а победу су однели следећи предшколци:

Владимирци: Јана Теодоровић и Дарко Јовић;

Дебрц: Катарина Николић и Лазар Арнаутовић;

Прово: Катарина Петровић, Вања Живковић, Новак Стојадиновић и Немања Јовић.

 

 

Вукошић: Катарина Филиповић и Михајило Филиповић;

Јаловик: Данијела Крсмановић и Филип Нешић;

Крнић: Ирена Милосављевић и Иван Митровић; Звезд; Анђелина Ајдарић и Раде Ајдарић:

Драгојевац: Бојана Симић и Никола Мијатовић;

Суво село: Кристина Зечић и Вељко Стојадиновић;

Скупљен: Ања Андрић и Урош Макевић;

Каона: Анђела Петровић и Лука Мићић;

Матијевац: Сара Урошевић и Филип Стевановић;

Белотић: Страхиња Николић и милица Нинковић;

Меховине-Кујавица: Крстић Никола.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

28
апр

Васкршње продајне изложбе у групама
Место: објекти ПУ , 25/29. април 2016.
Галерија слика    

 

ВАСКРШЊА ПРОДАЈНА ИЗЛОЖБА У ВЛАДИМИРЦИМА

 

Деца и васпитачи вртића Владимирци и предшколци из Јаловика на Велики четвртак изложили своје радове испред Библиотеке у Владимирцима.

"Продаја" је била успешна па се захваљујемо свима који су дошли и подржали нас. Прикупљена средства биће искоришћена за набавку опреме и дидактичког материјала а и по неки сладолед и слаткиш за вредне ствараоце.

 

_

 

_

*Више слика са ове изложбе можете погледати на линку овде  

 

ВАСКРС У ПРЕДШКОЛСКОЈ ГРУПИ КАОНА

 

У среду, 27. априла у центру Каоне одржана је Ускршња продајна изложба радова деце предшколске групе. Заједно са својом васпитачицом, деца су успешно одржала своју продајну изложбу где су на крају сви били задовољни и срећни!!

 

_

*Више слика са ове изложбе можете погледати на линку овде  

 

ВАСКРШЊА ПРОДАЈНА ИЗЛОЖБА У ДЕБРЦУ

 

Данас, 27. априла је у Дебрцу одржана продајна изложба дечијих радова предшколаца. Захваљујемо се родитељима деце и свима онима који су наградили дечији труд! Хвала Вам на указаном поверењу!

 

_

 

_

*Више слика са ове изложбе можете погледати на линку овде  

 

 

 

 

 

 

 

 

15
апр

"Прва мала олимпијада" у Мионици
Место:Мионица, 15. април 2016.

 

Предшколска група Владимирци учествовала на "Првој малој олимпијади" у Мионици.

 

_

 

Такмичили смо се у шест различитих игрица са предшколцима из: Љига, Осечине, Малог Зворника, Лајковца, Ваљева, Коцељеве и Мионице. Освојили смо укупно 25 бодова и поделили 5. место са другарима из Ваљева.

 

_

 

Било је занимљиво а сва деца из групе су учествовала у некој од игара. Лепо је било дружење свих учесника по завршетку такмичења, а и жонглер који је својим мајсторством забавио све присутне.


За екипу "Сунцокрета" наступили": Михајло, Пера, Дамјан,Никола, Јана, Мина, Сава, Давид, Јелена, Огњен, Вук, Лена, Урош, Ђурђина, Лука, Дарко, Лазар, Немања, Марија.

 

>>Видео-снимак са Мале Олимпијаде<<

 

 

 

 

 

 

 

 

25
мар

Почеле активности у школици живота
Место: Јаловик, 25. март 2016.

 

У петак 25. марта у новом вртићу "Лоптица" у Јаловику одржан је први састанак родитеља деце која ће похађати овај вртић. Координатор ЦИП Центра за интерактивну педагогију господин Станиша Чабаркапа упознао је родитеље са начином и облицима рада школице.

 

 

Указао је на важност укључивања све деце узраста од три до пет година у институционално предшколско образовање а за децу Јаловика оно постаје доступно захваљујући "Новак Ђоковић Фондацији", ПУ "Сунцокрети", Општини Владимирци као и агилним Јаловичанима.

 

 

 

 

 

 

 

10
феб

Одржан семинар у вртићу
Место: Владимирци, 10/12. фебруар 2016.

 

Од 10. до 12. фебруара 2016. године у вртићу у Владимирцима одржан је семинар: КОРАК ПО КОРАК - КВАЛИТЕТНОМ ОБРАЗОВНОМ ПРАКСОМ КА ДРУШТВУ ЗНАЊА.

 

Реализатори су били Слађана Голубовић и Светлана Радосављевић сараднице ЦИП- Центра за интерактивну педагогију.

 

Ово је први у низу семинара који се реализују у оквиру Пројекта "Школице живота" у који је наша Установа укључена.

 

више слика са семинара на овом линку

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4
Феб

Ево наше школице "лоптице" !
Место:Јаловик, 4. фебруар 2016.

 

Изграђена, офарбана а ускоро опремљена и усељена. Надамо се да ће школица почети да ради и пре априла када је планирано отварање.

 

Овом приликом позивамо све родитеље из Јаловика чија деца имају од три до пет година, а заинтересовани су за овај облик предшколског образовања, да се јаве у Установу лично или на телефоне: 513-286 или 514-532, сваког радног дана од 8 - 14 часова.

 

јаловик

 

Поводом свега овога директорица наше Установе је дала интервју екипи ТВ Шабац која је била присутна у новом објекту и направила ову репортажу. Погледајте:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

27
Јан

Прослављена школска слава
Место: Владимирци, 27. јануар 2016.

 

Као и предходних године школска слава Свети Сава - Савиндан, која се обележава 27. јануар, обележена је у низу група наше Установе.

Деца заједно са својим васпитачицама су изводила пригодне приредбе и рецитације у својим објектима, а поједини су ишли у локалне цркве где су имали своје наступе.

 

КАОНА

 

Школску Славу посвећену Светом Сави заједно прославили предшколци и ђаци у Каони.

 

Више слика са прославе можете погледати на овом линку

 

 

_

 

ТРБУШАЦ

 

У Трбушцу су предшколци и основци заједно изводили приредбу окупљеним родитељима и другој деци која су у великом броју присуствовала. Приредбу су спремиле васпитачица Загорка Вишњић и учитељице Славица Тодоровић и Снежана Радојчић.

 

 

 

 

ВЛАДИМИРЦИ

 

Деца из вртића у Владимирцима су на Савиндан, 27. јануара ишли у локалну цркву где су присутним грађанима и родитељима рецитовали и певали пригодне песме посвећене Светом Сави.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4
Јан

Састанак актива у Установи за време празника
Место: Владимирци, 4. јануар 2016.

 

Као и предходне године зимски распуст користимо за усавршавање у Установи.

4. јануара ове године, васпитачице и стручни сарадник су презентовали своје радове на стручном активу, а извештаје су поднеле колегинице које су присуствовале стручним сусретима васпитача и медицинских сестара.

 

 

_

 

* * *

Весна Цветиновић - Презентација радионице са родитељима "Израда новогодишњих украса";

Гордана Мандић и Нада Јездимировић - Извештај са 3. Власотиначке летње ликовне дечје креативне колоније;

Жељка Николић - Приказ радионице са родитељима "Израда лутака"

Радица Митровић - Презентација активности: "Развој геометријских облика";

Маја Мирковић, Мирјана Томић и Неда Трифуновић - Извештај са семинара "Културна улога школе и образовна улога културе - драма у образовању";

Маја Мирковић и Весна Мирковић - Презентација: "Сарадња са породицом"

Сања Николић -Извештај са учешћа на ликовној радионици: "Дани анђела" Бањани и презентација активности: "У сусрет зимском распусту";

Зорица Вулетић и Данијела Мирковић - Радионица са родитељима: "Дечји портфолио";

Валентина Ђекић - Извештај са семинара: "Вртић по мери сваког детета";

Катарина Крстић - Презентација активности: "Занимања људи";

Бојана Илић - Презентација новогодишњих активности;

Нада Јездимировић - Презентација: "Утицај креативног плеса на дечји развој".

 

Након завршених презентација и извештаја сви тимови су предали директорици Зорици Милошевић своје израђене полугодишње извештаје.

 

 

 

 

 

 

 

29
Дец

Новогодишње приредбе у Сунцокретима
Место: објекти ПУ "Сунцокрети", 28/30. децембар 2015..

 

У већини група деца и васпитачице су организовали новогодишње приредбе, а у некима су и дочекивали Деда Мраза и Мразолину.

 

Како је све то изгледало може се видети на сликама и видео снимцима из група:

 

ТРБУШАЦ

 

Новогодишња приредбе у Трбушцу, одржана 29. децембра 2015. године су припремиле и организовале васпитачица Загорка - Зага Вишњић и учитељице Славица Тодоровић и Снежана Радојчић, а учествовала су деца из предшколске групе и основци из Трбушца.

 

 

_

 

Више фотографија из групе погледајте на нашој страници овде

 

 

КАОНА

 

3 _4

 

Више фотографија из групе погледајте на нашој страници овде

 

 

МЛАЂА ГРУПА ВЛАДИМИРЦИ

 

_

 

Више фотографија из групе погледајте на нашој страници овде

 

 

МЛАЂА ЈАСЛЕНА ВЛАДИМИРЦИ

 

_

 

Више фотографија из групе погледајте на нашој страници овде

 

 

ПРОВО

 

_

 

Више фотографија из групе погледајте на нашој страници овде

 

 

СТАРИЈА ГРУПА ВЛАДИМИРЦИ

 

_

 

Више фотографија из групе погледајте на нашој страници овде

 

 

СТАРИЈА ЈАСЛЕНА ГРУПА

 

_

 

Више фотографија из групе погледајте на нашој страници овде

 

 

МАТИЈЕВАЦ

 

Новогодишња представа у Матијевцу, одржана 30. децембра 2015. године у реализацији васпитачице Катарине Крстић и њених предшколаца. У представи деца су имала следеће улоге: Филип Стевановић - ТВ спикер, Марко Нинковић - Леденко Зимић, Сара Грујић - Стара година, Емилија Ивановић - Нова година, Војин Миловановић - Деда Мраз, Пахуљице - Миа Марковић и Сара Урошевић, Дечак - Урош Урошевић.

 

_

 

Више фотографија из групе погледајте на нашој страници овде

 

 

ДЕБРЦ

 

_

 

Више фотографија из групе погледајте на нашој страници овде

 

 

ВЛАДИМИРЦИ ПРЕДШКОЛЦИ

 

_

 

Више фотографија из групе погледајте на нашој страници овде

 

 

 

 

 

 

21
Дец

Нова година у Малом краљевству
Место: Владимирци, Дебрц 21. децембар 2015..

 

У понедељак, 21. децембра 2015. године са почетком у 10 часова у вртићу у Владимирцима, одржана је представа "Нова година у Малом краљевству".

 

Представу је извела драмска група "Јеленица" из Београда, а сем деце из вртића у Владимирцима, присуствовала су и деца из Матијевца, Белотића, Вукошића, Кујавице; Меховина и Јаловика.

 

_

 

* *

Иста новогодишња представа драмске трупе "Јеленица" одржана је истог дана и у вртићу у Дебрцу.

 

Тамо су у присуству својих родитеља и васпитачица била присутна деца из предшколских група Прово, Драгојевац, Суво село, Месарци, Звезд и наравно обе групе деце из Дебрца.

Представа је одгледана са великим усхићењем и жељом да нам нова 2016. година дође што пре !!  

 

3 _4

 

* Више фотографија из Дебрца можете видети на ФБ страници овде, а из Владимираца погледајте на нашој страници овде,

 

 

 

 

 

11
Дец

Дан општине Владимирци
Место: Владимирци, 11. децембар 2015..

 

Предшколска установа Сунцокрети један је од овогодишњих добитника специјалног општинског признања: "Захвалнице" коју додељује Скупштина општине Владимирци као знак признања за досадашњи рад и заслуге у раду на остваривању пружања најквалитетнијих услуга у својој области деловања.

 

_

 

Деветоро наших предшколаца је на свечаној седници скупштине која је одржана у великој сали Средње школе поводом Дана општине Владимирци - 11. децембра, у име деце и запослених Установе поздравило учеснике и све госте и на тај начин захвалили за ово заслужено признање.  

 

 

 

 

 

 

11
Дец

Светски дан планина
Место: Објекти ПУ "Сунцокрети", 11. децембар 2015.

 

 

СВЕТСКИ ДАН ПЛАНИНА

 

Предшколска група Владимирци обележила је 11. децембар 2015. године који се и код нас у Србији, и у свету обележава као Светски дан планина.

 

Предшколци из Владимираца обележавају тако што "праве" своју сопствену планину. Зваће се: Бордо или Јелка или Сара или ...

 

Више фотографија из групе погледајте на нашој страници овде

 

 

_

 

 

ПРЕДШКОЛЦИ ПРОВА ОБЕЛЕЖИЛИ СВЕТСКИ ДАН ПЛАНИНА

 

Низом активности обележен је овај међународни Дан планина и предшколци су се упознали са екосистемом планина.

 

Како су већ имали доста еколошких акција за собом, није било тешко подстаћи децу да на еколошки исправан начин дају предлоге како сачувати екосистеме планина.

 

Више фотографија из групе погледајте на нашој страници овде

 

__

 

 

СВЕТСКИ ДАН ПЛАНИНА ОБЕЛЕЖЕН У МАТИЈЕВЦУ

 

Светски дан планина предшколци Матијевца обележили су разноврсним активностима.

На овај дан деца са својом васпитачицом су упознала појмове екосистема планина и биолошку разноврсност тих подручја, а која треба штитити од еколошког уништавања .

Више фотографија из групе погледајте на нашој страници овде

 

 

_

 

 

ПРЕДШКОЛЦИ ИЗ ДЕБРЦА ОБЕЛЕЖИЛИ СВЕТСКИ ДАН ПЛАНИНА

 

Низом активности предшколци су обележили овај међународни дан планина. Ово је прилика да се створи свест о значају планина за живот и да се истакну могућности и ограничења у њиховом еко-очувању.

 

Више фотографија из групе погледајте на нашој страници овде

 

планине прово 1__планине прово 2

 

 

ПРЕДШКОЛЦИ ИЗ ДЕБРЦА ОБЕЛЕЖИЛИ СВЕТСКИ ДАН ПЛАНИНА

 

Низом активности предшколци су обележили овај међународни дан планина. Ово је прилика да се створи свест о значају планина за живот и да се истакну могућности и ограничења у њиховом еко-очувању.

 

Више фотографија из групе погледајте на нашој страници овде

 

планине прово 1__планине прово 2

 

СВЕТСКИ ДАН ПЛАНИНА У МЛАЂОЈ ГРУПИ ДЕБРЦ

 

Светски дан планина 11. децембару млађој групи у Дебрцу обележен је кроз низ активности примерених узрасту деце.

Том приликом смо се играли и мало разговарали о биљном и животињском свету који чини екосистем шума, затим о штетности које чини крчење шума, као и о важности и улогама шума уопште.

 

Више фотографија из групе погледајте на нашој страници овде

 

планине прово 1__планине прово 2

 

 

СВЕТСКИ ДАН ПЛАНИНА У МЛАЂОЈ ГРУПИ ВЛАДИМИРЦИ


Светски дан планина у млађој старосној групи у Владимирцима обележен је кроз низ активности примерених узрасту деце које су радили уз малу помоћ својих васпитачица, а све је било у знаку овог међународног дана еколошке борбе.

 

Више фотографија из групе погледајте на нашој страници овде

 

__

 

 

 

 

 

 

 

2
Дец

Нова "Школица живота" у Владимирцима
Место: Београд, 2. децембар 2015..

 

Председник Општине Владимирци Милорад Милинковић и наша директорка Зорица Милошевић са представницима Фондације "Новак Ђоковић" потписали уговор о изградњи новог објекта "Школице живота".

 

 

Предшколска установа "Сунцокрети" ће кроз ово партнерство унапредити свој рад, обезбедити радосно детињство за сву децу и дати им могућност да стичу своја прва знања.

Овај пројекат има велику улогу у унапређењу услуга у области предшколског образовања и доступности за сву децу у Владимирцима.

 

_

 

 

 

 

 

23
Нов

Мађионичарска представа у вртићима
Место: Владимирци, Дебрц 23. новембар 2015..

 

Представу мађионичарке Стеле у вртићу у Владимирцима гледала деца из Меховина, Кујавице, Јаловика, Вукошића и наравно Владимираца.

 

_

 

_

 

 

Мађионичарка Стела у вртићу у Дебрцу је извела своју представу за децу из Сувог Села, Месараца, Драгојевца, Звезда и Дебрца

 

_

 

_

 

 

 

 

 

16
Нов

Јесења шетња до шуме
Место: Владимирци, 16. новембар 2015..

 

Предшколци из Владимираца у шетњи до шуме истраживали промене које доноси јесен. Видели су како ниче пшеница, да кукуруза више нема на њивама, да је лишће сасвим жуто а са много дрвећа је већ опало.

 

_

 

Сакупили су брдо жутог лишћа, бобошке а пронашли су и зреле шипурке. Било је времена и за предах и окрепљење као и трчање ливадом, хватање лишћа које пада. Све у свему лепо проведено време у природи.

 

_

 

 

 

 

 

 

15
Нов

Софија освојила награду
Место: Владимирци, 15. новембар 2015..

 

Софија Швабић из млађе васпитне групе својим ликовним радом освојила другу награду - тротинет.

Туристички клуб Србије расписао је наградни ликовни конкурс за децу предшколског узраста на тему: ПТИЦЕ СРБИЈЕ.

Деца млађе групе су сликала а васпитачица Неда Трифуновић послала четири рада: Софије Швабић, Вељка Живановић, Матеја Видаковић и Вука Иванковић.

 

 

Од 1650 радова из 75 предшколских установа Софија је освојила 2., Вељко 19., Вук 99. а Матеј 186. место.

Наша Установа се пласирала на треће место. Представници Туристичког клуба Србије данас су уручили Софији заслужену награду: ТРОТИНЕТ а другарима из групе великог ЗМАЈА. БРАВО за наше ВЕЛИКЕ, мале УМЕТНИКЕ!

 

 

 

 

 

 

 

12
Нов

Светски дан климатских промена
Место: Објекти ПУ "Сунцокрети", новембар 2015.

 

 

СВЕТСКИ ДАН КЛИМАТСКИХ ПРОМЕНА

 

Предшколска група Владимирци обележила је 4. новембар Светски дан климатских промена као "ДАН БЕЗ ПЛАСТИКЕ".

Играли смо се искључиво играчкама од дрвета, текстила, папира. Користили смо графитне и оловке у боји. У дворишту смо се играли на дрвеним справама и песком. Нисмо користили ни музичку линију ни компјутер јер су и они од пластике.

Раније смо се упознали са појмовима КЛИМА и КЛИМАТСКЕ ПРОМЕНЕ као и то на који начин људи својом активношћу доприносе убрзаним климатским променама.

Данашњим активностима смо доказали да БЕЗ ПЛАСТИКЕ МОЖЕ СВАКО - НИЈЕ ТЕШКО, БАШ ЈЕ ЛАКО!

 

 

_

 

 

ПРЕДШКОЛЦИ ПРОВА ОБЕЛЕЖИЛИ ДАН КЛИМАТСКИХ ПРОМЕНА

 

Вредни као и до сада низом активности обележен је овај дан:

 

- израда паноа

- наша еко-обећања

- израда и украшавање платнених торби за куповину

- сакупљање пластичних чепова за акцију "Чепом до осмеха"

- чишћење дворишта од бачене пластичне амбалаже.

 

__

 

 

 

ДАН КЛИМАТСКИХ ПРОМЕНА ОБЕЛЕЖЕН У МАТИЈЕВЦУ

 

Светски дан климатских промена предшколци Матијевца обележили су разноврсним активностима.

Деца су упознала појмове: клима, атмосфера, озонски омотач, киселе кише, глобално загревање, ефекат стаклене баште...

Дан без пластике проведен је у игри гуменим, дрвеним и папирним играчкама а деца су сазнала да је пластика велики загађивач.

Заједнички је донета одлука да се група укључи у хуманитарну акцију "Чеп за хендикеп" и помогне набавку колица и других ортопедских помагала за другаре којима су потребни.

 

_

 

 

 

ДАН КЛИМАТСКИХ ПРОМЕНА У МЛАЂОЈ ГРУПИ ВЛАДИМИРЦИ


Светски дан климатских промена обележен је кроз низ активности примерених узрасту:

- разоварали смо о значају очувања шума и штетности пластике

- експериментисали са пластичном кесом и новинским папиром

- израдили макету шуме...

 

__

 

 

 

 

 

 

 

10
Нов

Растимо уз плес, 5. сезона
Место: Владимирци, 15. новембар 2015..

 

Кратки јесењи распуст васпитачи наше Установе искористили за увежбавање кореографија из плесног програма предвиђеног за ову годину.

 

"Сунцокрети" су у пројекту "Растимо уз плес - предшколци на трговима" пету годину за редом а плесне активности у групама се одвијају од почетка радне године.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13
Окт

Сунцокрети реализовали хуманитарну акцију
Место: Владимирци, 13. октобар 2015..

 

Током Дечје недеље деца, родитељи и запослени наше Установе прикупљали су дечју гардеробу и обућу.

 

_

 

Неке од наших група су помоћ одмах уручиле онима којима је та помоћ потребна у својим местима. Групе из Прова и Владимираца су сакупљено предали Црвеном крсту-Владимирци да је они проследе угроженима.

Деца су била вредна и помогла да се све унесе у комби Црвеног крста.

 

_

 

ПОДЕЉЕНА ПОМОЋ !!


У среду, 14. октобра 2015. су Секретар ОО Црвени крст Владимирци Петар Поповић и наша Директорка Зорица Милошевић у Шиду делили помоћ деци избеглицама из Сирије. Помоћ је прикупљена у акцији наше Установе током дечје недеље.

_

 

 

 

 

 

12
Окт

Предавање за васпитаче и родитеље
Место: Владимирци, 12. октобар 2015..

 

У понедељак 12. октобра одржано најављено предавање психолога Недељка Јовић на тему: "ПОРОДИЦА - КАКО ЈЕ САЧУВАТИ, ОТАЦ ЉУБАВИ И ПОВЕРЕЊА".

Предавање се одржало у малој сали Библиотеке са почетком у 13 часова.

 

 

Присуствовали су васпитачи и родитељи. На жалост мало родитеља се одазвало позиву и ако је ово предавање било намењено првенствено њима.

 

 

 

 

 

 

 

9
Окт

Обележавање Дечије недеље 2015. у Установи
Место: Објекти ПУ "Сунцокрети", 5. до 11. октобар 2015..

 

изјава директорице установе поводом деције неделје 2015

Прва недеља у октобру ове године у читавом свету и код нас посвeћена је деци, конкретно од 5. до 11. октобра 2015. године.

 

Сви наши малишани, њихови родитељи и запослени узели су учешће у низу пригодних активности које су сваки дан биле различите.

 

И у објектима наше установе организоване су посебно и пригодно одабране игре, kao и активности деце у оквиру сваке групе, а све под геслом које ове године гласи "Подршка породици - најбоља подршка деци".

 

Обележавању ове Дечије недељесу приступиле све групе са својим васпитачицама и децом у њима и уз свесрдну помоћ и сарадњи дечијих родитеља који су се одазвали , а овде ћемо приказати активности из Прова, Матијевца, Трбушца, Крнића, Дебрца, Јаловика, Владимираца и других.

 

ПРОВО

Ова дечија недеља у Прову је започела постављањем новог игралишта за децу напољу испред учионице, затим је одржан низ активности са темом "Ово је моја породица". Након тога су деца правила своја породична стабла уз дружење са родитељима, да би завршили са извођењем представице за окупљене а поводом хуманитарне акције скупљања помоћи за Црвени крст!

 

__

 

 

МАТИЈЕВАЦ

Дечија недеља обележена је и у припремној предшколској групи из Матијевца где су малишани заједно са својим родитељима, учитељицама и васпитачицом Катарином Крстић имали низ пригодних активности којима су на прави начин приказали на делу како је "Подршка породици - најбоља подршка деци"

 

__

 

 

ТРБУШАЦ

Са својом васпитачицом Загорком Вишњић деца су правила своја породична стабла уз дружење са родитељима, да би завршили са извођењем представице за окупљене, а поводом хуманитарне акције скупљања помоћи за Црвени крст. Истакли бисмо и предавање колегинице из основне школе која је одржала пригодно предавање окупљенима а поводом оогодишње Дечије недеље

__

 

 

КРНИЋ

У Крнићу је успешно обележена овогодишња Дечија недеља и то са низом пригодних активности малишана припремне предшколске групе, затим њихових родитеља, а диригент свих тих дана је била васпитачица Ана Ловчевић

__

 

 

ДЕБРЦ

Предшколска група Дебрц обележила Дечју недељу кроз радионицу са родитељима и израду заједничког паноа.

__

У млађој групи ове године Дечија недеља је обележена кроз следеће активности:
- ДЕЦА-ДЕЦИ
- АДАПТАЦИЈА ДЕЦЕ И РОДИТЕЉА НА ВРТИЋ- радионица са родитељима
- ИЗРАДА ПАНОА
- ПОСЕТА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНОЈ ПОРОДИЦИ И ДОДЕЛА ПОМОЋИ - дечје гардеробе, обуће и играчака

__

 

 

ЈАЛОВИК

Предшколци из Јаловика обележили Дечју недељу 2015. низом активности у којима су учествовали деца из припремне предшколске групе коју води васпитачица Гордана Мандић и њихови родитељи, а лајт-мотив свега био је овогодишњи мото "Подршка породици - најбоља подршка деци"

__

 

* * *

 

Погледајте обимну фото-репортажу са свих ових дешавања у нашој Галерији овде

 

 

 

 

8
Окт

Стручни сусрети медицинских сестара
Место: Копаоник, 8/10. октобар 2015..

 

 

СТРУЧНИ СУСРЕТИ МЕДИЦИНСКИХ СЕСТАРА ПРЕДШКОЛСКИХ УСТАНОВА

 

X Јесењи стручни сусрети мед. сестара предшколских установа одржани су на Копаонику од 8. до 11. октобра.

 

Рад наше колегинице Светлане Томић : "Физичке активности деце јасленог узраста" презентовале су васпитач Марина Мијаиловић и директор Зорица Милошевић.

 

Презентација је била добро посећена и веома позитивно оцењена како од колега тако и од медијатора Др Андрије Пештерца.

 

Професор Пештерац је стручњак управо за област физичког васпитања у предшколским установама а такође и члан комисије за одабир радова сестара васпитача.

 

 

 

 

 

 

 

1
Окт

Светски дан река
Место: Објекти ПУ "Сунцокрети", 1. октобар 2015..

 

 

СВЕТСКИ ДАН РЕКА ОБЕЛЕЖЕН У МЛАЂОЈ ГРУПИ У ВЛАДИМИРЦИМА

 

Причали смо причу о рекама и рибама и жабама, мало цртали, бојили, лепили...а чак смо покушали да "направимо" једну нашу реку.

 

И скоро да смо успели. А лепо смо се играли.

 

__

 

ПРЕДШКОЛЦИ ПРОВА ОБЕЛЕЖИЛИ ДАН РЕКА

 

Разговарали смо, разгледали енциклопедије и упознали се са животним заједницама, вредностима и значајем река. Сазнали смо зашто и колико је важно да су реке чисте.

А онда смо кренули у акцију: наоружани рукавицама и врећама за смеће отишли смо до реке Саве која протиче поред нашег села. Нисмо били задовољни оним што смо затекли: разних отпадака било је свуда. Потрудили смо се да очистимо бар један део обале. Истина мали, баш као што смо и ми мали али показали смо великима како треба да се односе према нашој реци.

 

__

Оставили смо и таблу са еко-поруком за њих. Покупљено смеће бацили смо у контејнер где му је место.
Било је још и цртања, сецкања, лепљења, уређења паноа... и тако смо ми у Прову обележили Дан река.

 

МЛАЂА МЕШОВИТА ГРУПА ДЕБРЦ ОБЕЛЕЖИЛА СВЕТСКИ ДАН РЕКА

 

Кроз игру и израду паноа обележили смо Дан река и упознали се са њеним становницима.


Користили смо песак, лепак, траке од најлон кеса,шкољке, суву траву, боје и на наш, дечји начин направили пано становника реке. Уживали смо у игри и раду и ми а и наше васпитачице.

 

__

 

 

ДАН РЕКА ОБЕЛЕЖЕН У МАТИЈЕВЦУ

 

Предшколска група у Матијевцу низом активности обележила Светски дан река.

 

__

 

 

ПРЕДШКОЛСКА ГРУПА ДЕБРЦ

 

Предшколци из Дебрца својом активношћу:" Од извора до ушћа" обележили Светски дан река. Вредне дечје руке направиле су макету реке и речних екосистема.

 

__

 

 

СВЕТСКИ ДАН РЕКА


Предшколска група Владимирци кроз игру и израду паноа обележила Светски дан река. Учили смо о вредности и важности река за њене становнике и за људе, на који начин сачувати реке од загађења и шта ми можемо да учинимо.
Били смо вредни и мотивисани...ЕКОМОТИВИСАНИ!

 

__

 

 

 

 

 

 

 

30
Сеп

Музички тротинет плавог зеца
Место: Владимирци, 30. септембар 2015..

 

Деца наше Установе данас гледала представу "Музички тротинет плавог зеца".

 

Било је занимљиво и весело са много музике тако да су сви заиста уживали.

 

Представа је одржана у Дебрцу и Владимирцима а гледала су је деца из вртића и свих предшколских група Установе.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

23
Сеп

Сунцокрети у пројекту "Еко-мотивација"
Место: ПУ "Сунцокрети", 23. септембар 2015..

 

Ове радне године Сунцокрети су део пројекта Еко-мотивација који подржавају АМБАСАДОРИ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА И ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ као и VIP mobile.

 

Циљ нам је да деца науче што више о својој животној средини, начину и важности њеног очувања.

Такође, хоћемо да укажемо на проблеме у нашој локалној заједници и можда подстакнемо да се они брже и боље решавају.

 

 

У пројекат су се укључиле групе из Прова и Матијевца, млађa и предшколска група из Владимираца и млађа и предшколска група из Дебрца.Координатор активности је васпитачица Маја Мирковић.

 

 

 

 

 

 

 

27
Јун

Излет запослених
Место: Разне локације, 27/28. јун 2015..

 

27. и 28. јуна 2015. године двадесеторо запослених - чланова синдиката, из наше Установе ишло је на дводневни излет у Ђавољу варош.

 

 

Посетили смо и Жичу, Љубостињу, Врњачку бању, преноћили у Пролом бањи, видели много тога лепог и одлично се провели !

 

* фото-репортажа излета у Галерији  

 

 

 

 

 

 

22
Јун

Власотинце 2015.
Место: Власотинце, 22. - 26. јун 2015..

 

Од 22. до 26. јуна у Власотинцу одржана : "VII Власотиначка летња ликовна креативна радионица".

 

Тема овогодишње радионице је била "ОРНАМЕНТ", а васпитачи учесници су остварили бодове стручног усавршавања.

 

Учествовало је дванаест предшколских установа, а из наше у Власотинцу су боравиле: деца - Катарина Китановић и Дана Марковић; васпитачи - Нада Јездимировић и Гордана Мандић; директорица - Зорица Милошевић.

 

Кроз креативне активности и стварање учесници су се упознали са ликовном техником украшавања зидова, одевних предмета, намештаја и других употребних предмета. Заједнички рад, размена идеја и искустава су од непроцењиве добити посебно за васпитаче учеснике.

 

Организатор и домаћин радионице ПУ "Милка Диманић" Власотинце, односно директорка и запослени у њој су се потрудили да обезбеде све потребно за рад али и пријатан боравак учесницима.

 

 

 

 

 

 

18
Јун

Стручно усавршавање у јуну 2015.
Место: Више места, јун 2015..

 

СЕМИНАРИ

 

13. и 14. јуна

у Крагујевцу је одржана Прва стручна конференција васпитача на којој су презентовани радови који нису презентовани на Стручним сусретима.

Из наше Установе присуствовале су васпитачи Мирјана Полић и Катарина Крстић.

 

18. јуна

у Установи је одржан семинар: "Музичке игре као део одрастања и учења" који су водиле Силвана Грујић и Маријана Милошевић Симић.

Присуствовало је 20 васпитача, стручни сарадник и директорка Установе. Остварено је 8 бодова обавезног стручног усавршавања.

 

 

26. и 27. јуна

одржан је у Београду : "Први конгрес стручних радника предшколских установа Србије" - СРПУС, који је обухватио три струковна удружења: васпитача, стручних сарадника , сестара васпитача и актив директора ПУ.

Тема конгреса је била: "Предшколско васпитање и образовање - изазови и перспективе".

Из наше Установе присуствовале су: васпитачи - Загорка Вишњић, Наталија Радукић, Кристина Илисић-Тимотић и стручни сарадник Валентина Ђекић.

 

 

ПРЕЗЕНТАЦИЈЕ У УСТАНОВИ

 

15. и 16. јуна у Установи своје радове су презентовале:

 

Загорка Вишњић - Радионица са родитељима: Породични албум у предшколској групи у Трбушцу.

 

Маја Матић и Биљана Радовић - презентација активности у групама Белотић и Каона :"Рециклажа"

 

Весна Мирковић - презентација активности у млађој групи у Прову: "Свемир".

 

Ана Ловчевић - Анализа упитника за родитеље.

 

Нада Јездимировић и Бранка Гојковић - Извештај са годишње конференције учесника у пројекту "Растимо уз плес" одржаног у Сутомору од 11. до 14. јуна 2015. године.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14
Јун

Годишња конференција "Растимо уз плес"
Место: Сутоморе, 11/14. јун 2015..

 

Од 11. до 14. јуна у Сутомору је одржана годишња Конференција учесника у пројекту "Растимо уз плес-предшколци на трговима" у организацији Дечје плесне асоцијације.

 

_

 

Тема овогодишње конференције је била: "Растимо уз плес - изазови и перспективе".

Учеснице из наше Установе су биле: координатори плеса- Нада Јездимировић и Бранка Гојковић и директор Зорица Милошевић.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10
Јун

Завршен предшколски припремни програм
Место: Владимирци, 10. јун 2015..

 

ВРТИЋУ ЈЕ КРАЈ САД ПОЧИЊЕ ШКОЛА

 

У среду 10. јуна још једна генерација владимирачких предшколаца успешно завршила припремни предшколски програм. Уз неку рецитацију, мало плеса и доста суза опростили су се од вртића и васпитачице чиме су закорачили у нову животну етапу: ону школску.

 

СРЕЋНО ДРАГИ НАШИ!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7
Јун

Стручни сурети на Златибору
Место: Златибор, 4/7. јун 2015..

 

Стручни сусрети медицинских сестара и васпитача у јаслицама одржали су се од 4. до 7. јуна на Златибору.

 

 

Наша васпитачица Марина Мијаиловић презентовала је рад на тему: "Богаћење фонда речи код деце узраста од 2 до 3 године".

 

Сусретима су присуствовале и Светлана Томић - васпитач и Зорица Милошевић - директор наше Установе.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3
Јун

Предшколци и јаслице на излетима
Место: Београд, Каона, 3. јун 2015..

 

У среду, 3. јуна 2015. организован је излет предшколаца у Београд. На пут је организовано у 3 аутобуса, кренуло 180 деце са својим васпитачицама.

 

Прво смо уживали гледајући представу "Пинокио" у "Малом позоришту Душко Радовић".

 

После тога је уследила посета Зоо врту, где смо се одушевили посматрајући животиње у и добро забавили у Луна парку. Једном речју: УЖИВАНЦИЈА!

 

* * *

 

Истога дана, малци из јаслица у Владимирцима, њих укупно 16, са својим васпитачицама, а уз велику помоћ куварица и техничког особља Установе, кренули су на свој излет у Каону.

 

Лепо време, диван изглед манастирског околиша и одлична атмосфера биле

су главне одлике овог малог путешествија.

 

На повратку су сви заједно свратили у етно-ресторан "Кнежева вечера " где су у рустичном амбијенту старог српског домаћинства били почашћени укусним сладоледима које су нам послужили љубазни домаћини.

 

 

 

После тог слатког одмора искористили смо прилику да обиђемо и видимо све занимљивости из давнина из којих се овај објекат састоји.

Срећни, сити, задовољни и помало осунчани, весело смо се вратили у наш вртић пуни утисака и жеље да овако нешто поновимо!

 

 

 

 

 

1
Јун

Растимо уз плес 2015.
Место: Владимирци, 1. јун 2015..

 

Ове године међународни пројекат дечје плесне асоцијације, славио је мали јубилеј - своју петогодишњицу. Ми, владимирачки сунцокрети смо четврти пут, својим плесом и музиком, улепшали центар Владимираца.

 

Овог 1. јуна је на трговима својих градова било 15 хиљада и 100 наших другара из 56 предшколских установа, и то из: Земуна, Лесковца, Медвеђе, Лебана, Бојника, Великог Градишта, Бача, Темерина, Ковачице, Власотинца, Панчева, Раче, Лапова, Нових Бановаца, Горњег Милановца, Малог Зворника, Љубовије, Крупња, Ћуприје, Прибоја, Љига, Ирига, Краљева, Сечња.

 

У оквиру наше Установе, плесала су деца и васпитачице уз учешће родитеља из следећих група: Крнула, Јаловика, Вукошића, Меховина, Скупљена, Каоне, Белотића, Матијевца, Сувог Села, Крнића, Драгојевца, Трбушца, Звезда, Прова, Дебрца и Владимраца.

 

 

 

Порасли смо још једну плесну годину. Сада их имамо четири. Ова четврта је била још разигранија, шаренија и лепша!

 


 

 

 

 

15
Мај

Крос РТС 2015.
Место: Владимирци, 15. мај 2015..

У петак 15. маја предшколци из Предшколске установе "Сунцокрети" трчали су крос РТС.

 

Од укупно 152-је деце, њих 135-оро је трчало у својим местима.

 

У Владимирцима су најбржи били: Андријана Протић, која је стазу од 100 метара претрчала за 28,29 секунди и Вељко Јовић са временом од 26,99 секунди. 

 


 

 

 

 

14
Апр

Презентације радова васпитача
Место: Владимирци, 14/15. април 2015..

 

14. и 15. априла у време дечјег пролећног распуста васпитачи су презентовали своје радове а одржан је и тренинг нових плесних кореографија, које ће деца играти на манифестацији "Растимо уз плес- предшколци на трговима".


Радове су презентовали:


Ана Ловчевић  - Презентација активности: "Снежана и седам патуљака"
Сања Николић - Презентација радионице са родитељима : Израда Забавне пријатељске књиге.
Весна Цветиновић -  Презентација активности "Бајке"
Валентина Ђекић и Кристина Илисић-Тимотић - Извештај са семинара "Увод у интеркултурално учење" што је одржан у Центру за усавршавање у Шапцу.

 

Нада Јездимировић је одржала тренинг  плеса са васпитачима на ком су  увежбаване  познате кореографије а  савладане су и три нове . Васпитачи су упознати са коначним програмом за завршну манифестацију  "Растимо уз плес-предшколци на трговима".

 

 

 

 

 

 

28
Мар

Математика у вртићу
Место: Владимирци, 28/29. март 2015..


8 март Сунцокрети

 

У суботу, 28. и недељу 28. марта 2015. године, у нашем вртићу одржан је семинар "Математика у вртићу".

 

Водитељке и ауторке Снежана Давидовић и Гордана Стефановић из Шапца, су представиле кроз низ радионица један другачији приступ организацији математичких активности.

 

 

Присуствовало је 27 васпитача и већина је била задовољна оним што су видели и чули.

Тако је увек када семинаре воде колегинице васпитачи који долазе из праксе.

 

 

 

_

 

7
Мар

Дан жена у Сунцокретима
Место: Владимирци, 7. март 2015..

 


8 март Сунцокрети

 

У суботу, 7. марта 2015. године, запослени у нашој Установи су обележили предстојећи Дан жена на нешто другачији начин.

 

Дружили смо се са писцем Ђоком Филиповићем и његовим Причама из Срема, Диванима са шора и све то "Кобајаги",уз "Опело за виолину".

 

 

Приче и одломке из романа мало говорио напамет, мало читао глумац Мића Дудић

из Голубинаца.

Све то су својом одличном песмом зачинили тамбураши из Платичева.

 

Врло, врло пријатно вече, другачије и лепше.

Задовољни су били и домаћи и гости, а пропустили много они који нису дошли.

 

 

 

 

 

 

 

 

14
Феб

Зимовање на Златибору
Место: Владимирци, 14-21. фебруар 2015..

 

 

Од 14. до 21. фебруара 2015. године, на Златибору је боравила група деце из Владимираца и Драгојевца.


По лепом времену пуном снега и сунца деца су уживала у зимским чаролијама: санкању, шетњи и играма у снегу.

 

На жалост вирус нам је украо цео један дан али то није покварило општи утисак о пријатном боравку на планини.

 

 

_

 

 

 

7
Феб

Семинар "Од агресивности до креативности"
Место: Владимирци, 7. фебруар 2015..

 

 

У суботу 7. фебруара у нашој Установи одржан семинар "Од агресивности до креативности".

 

Семинар су водиле аутори Јелена Холцер и Милијана Лазаревић.

Присуствовало је двадесет два васпитача из Установе.

 

Семинар је био занимљив а ауторке су се трудиле да одговоре на сва питања и разреше неке дилеме у вези рада са децом која испољавају неки вид агресивног понашања.

 

Такође, ауторке су понудиле низ игара и активности које се могу користити у раду са децом у циљу превенирања агресивног и конфликтног понашања .

 

 

 

 

 

12
Јан

Радионица лутака
Место: Владимирци, 12.-13. јануар 2015..

 

12. и 13. јануара у нашем вртићу одржана је креативна радионица : Израда сценске лутке.

Радионицу је водила Соња Јегарски васпитачица из Кикинде, а учествовале су све васпитачице из наше Установе.

 


Два дана су била испуњена вредним радом: сечење,шивење, бојење, лепљење, стварање... Резултат су лепе, маштовите, употребљиве лутке које ћемо користити у  раду са децом.


Васпитачима су помоћ и подршку пружиле  наше куварице, спремачице, наш домар а све омогућила и организовала директорица.
Због  убрзаног темпа и поприличне гужве било је напорно али лепо и корисно пре свега зато што су васпитачице савладале технику израде лутке. Даље све зависи од способности, маште и креативности васпитачица  да научено искористе  и  примене  у свом раду.

 

 

_

 

 

 

28
Дец

Сунцокрети дочекују Нову 2015. годину
Место: објекти и групе, ПУ "Сунцокрети".

 

Сунцокрети се увелико припремају за дочек Нове године и драгог нам Деда Мраза.

 

__

 

 

 

Све је шарено и окићено, новогодишње честитке направљене и послате. У већини група деца и васпитачице су припремили приредбе које ће гледати и родитељи. Деца у јаслицама ће се дружити са Деда Мразом.

 

У сваком случају било је весело и лепо !

 


* * *

Предшколска група Владимирци - "Новогодишња представа"

 

* * * * * *

 

Новогодишња представа у Трбушцу, 30. децембар 2014.


* * * * * *

Млађа јаслена група са Деда Мразом

* * * * * *

Старија мешовита група - Дочек Деда Мраза
* * * * * *

 

____________________________ Јаслице, старија група и Деда Мраз

* * *

Млађа мешовита група са Деда Мразом

* * * * * *

_

 

 

 

 

25
Окт

ПУ "Сунцокрети" прославили 35. рођендан
Место: Владимирци, 25. октобар 2014.

 

 

У суботу 25. октобра у Предшколској установи "Сунцокрети" у Владимирцима обележена је тридесет петогодишњица рада Установе.

 

Прослава је започела пријемом у вртићу у Владимирцима, наставила се пригодном приредбом и кратким филмом о развоју Установе а завршила свечаном вечером уз музику у ресторану "Домовина" у Скупљену.

 

 

Славље су увеличали својим присуством колеге из Лознице, Богатића, Малог Зворника, Крупња, Љига и Коцељеве, заменик председника Општине Дејан Нешић, месни парох Рајко Чолић, представник Библиотеке Јасмина Којичић, представник Црвеног крста Пера Поповић, Народни посланик Владан Милошевић, бивши и садашњи радници Установе.

 

Програм су извела деца предшколске групе из Владимираца. Било је лепо, весело и распевано као што приличи једној предшколској установи.

 

 

14
Окт

Дечја недеља у Сунцокретима
Место:ПУ Сунцокрети, 6-12. октобар 2014.

 

 

Према раније утврђеном плану активности у току дечје недеље реализоване су у свим групама наше Установе.

 

Понедељак је обележила луткарска представа "Палчица и Палчић" коју су гледала деца из свих група. Део њих је гледао представу у вртићу у Дебрцу а део у вртићу у Владимирцима. Родитељи су пружили подршку и помоћ око превоза деце а она су уживала у представи и занимљивим луткама.

 

Остатак недеље различите активности реализоване су у свим групама а све са заједничком темом "Свако дете срећног лица чува једна породица". Тако су негде организоване радионице са родитељима на којима су настали породични албуми, рамови за породичну слику, породична стабла, приче о дечјим породицама...

 

На крају недеље организоване су шетње и цртање на отвореном. Деца из владимирачког вртића су својим цртежима украсила плато испред Општине а тамо их је поздравио подпредседник Дејан Нешић и почастио их сокићима.

 

Ево шта су деца предшколске групе из Владимираца рекла као одговор на питање : " Шта је најважније за једну породицу?"

- Да се воле!

- Да се играју заједно!

- Да брину о деци!

- Да буду добри и не ометају једни друге!

- Да не лажу једни друге!

- Да нико никог не бије!

- Да буду здрави!

 

*слике са Дечје недеље погледајте у Галерији слика

 

 

 

 

 

13
Окт

Црвени крст и Сунцокрети
Место:Владимирци, 13. октобар 2014.

 

 

Захваљујући добрим људима из Црвеног крста а посебно Петру Поповић секретару Црвеног крста Владимирци у нашу Установу је у више наврата допремљена велика количина намирница,воде, пелена, средстава за хигијену па чак и слаткиша и сокова за децу.

 

__

 

У времену опште кризе и беспарице оваква помоћ много значи и омогућава квалитетније услове за боравак деце у Установи.

И иначе сарадња са овом Oрганизацијом је више него добра а на њихову помоћ увек можемо рачунати.

 

__

 

Хвала им!

 

 

 

 

 

7
Окт

Дечја недеља у Трбушцу
Место:Трбушац, 7. октобар 2014.

 

 

Деца предшколске групе су са својом васпитачицом одржали ликовну радионицу и дружење са родитељима на којој су правили породичне албуме.

 

У целу активност су укључили и децу из школе као и њихове родитеље и учитеље. Било је забавно и радно а албуми који су настали лепи и маштовити.

 

__

* више слика у Галерији догађаја

 

 

 

 

 

7
Окт

Дечја недеља у Каони
Место:Каона, 7. октобар 2014.

 

 

Поводом Дечје недеље, дана 7. октобра 2014. у Каони је одржана радионица са децом и родитељима.

Ова заједничка активност имала је задатак да свако са својим дететом направи породични албум.

 

__

 

__

 

Атмосфера приликом израде албума била је срдачна и пуна узајамне љубави!

 

 

 

 

 

6
Окт

Програм обележавања Дечје недеље 2014.
Место:ПУ Сунцокрети, 6-12. октобар 2014.

 

 

Програм обележавања овогодишње Дечје недеље која се одржава од 6. до 12. октобра под називом:
 

" СВАКО ДЕТЕ СРЕЋНОГ ЛИЦА ЧУВА ЈЕДНА ПОРОДИЦА"

 

 

ПОНЕДЕЉАК
Породични речник - прича о породици Луткарска представа: "Палчица и Палчић"

 

УТОРАК
Радионица са родитељима: -породично стабло - породични албум - породица некад и сад

 

СРЕДА
Породична осећања -дан за музику - песма "Љубав је..." (драматизација, плес...)

 

ЧЕТВРТАК
Спортски дан: У мојој породици сви су чисти спортисти
 

ПЕТАК
" Широм ове наше Планете на породицу има право баш свако дете"

 

 

 

 

 

 

 

18
Сеп

Стручни скуп у Сутомору
Место:Сутоморе (Црна Гора), 18-21. септембар 2014.

 

 

Као и предходних година завршни стручни скуп учесника у пројекту "Растимо уз плес" одржан је у Сутомору. Разлика је у термину одржавања јер се ове године због поплава у Србији и ванредне ситуације уместо у јуну скуп одржао од 18. до 21. септембра.

Нашу Установу су представљали координатори пројекта Нада Јездимировић, Бранка Гојковић и Оливера Ристић и директорка Зорица Милошевић.

 

Тема скупа је била: "СТАНДАРДИ И СМЕРНИЦЕ ЗА ОБЕЗБЕЂИВАЊЕ УСПЕШНЕ РЕАЛИЗАЦИЈЕ КРЕАТИВНОГ ПЛЕСА У ПРЕДШКОЛСКИМ УСТАНОВАМА"

 

Кроз пленарне сесије и низ радионица учесници су покушали да дефинисањем циљева, задатака и исхода усвоје оквирне стандарде успешности плесних програма као и смернице за даљи рад на реализацији активности у Пројекту. Плесне радионице су имале за циљ даље усавршавање координатора у класичном плесу.

 

Презентовани су наступи предшколских установа , наравно и наш наступ кратком видео презентацијом овогодишње манифестације и постер-презентацијом којом смо приказали све три године учешћа у Пројекту.

 

Ми настављамо учешће у пројекту и већ у току октобра почињемо са усвајањем нових плесних кореографија: координатори па васпитачи и затим деца.

 

 

 

 

 

 

31
Авг

Нова радна година у Сунцокретима
Место:Владимирци, август 2014.

 

 

У току лета и ако са мало средстава успели смо да у објектима у Дебрцу и Владимирцима окречимо просторије и поставимо подове у јаслицама и Дебрцу.

 

Простори група на терену су окречени а на жалост у неким селима сваке године мењамо простор и увек изнова морамо да кречимо и селимо намештај и играчке као на пример у Трбушцу и Скупљену. Прово као велика месна заједница где увек имамо велики број уписане деце је пример лоше сарадње са локалном заједницом и Школом чије просторије користимо. Шеснаесторо предшколаца ове године боравиће у малом и неусловном простору. Млађа деца не могу бити укључена у школицу и ако је велико интересовање родитеља за овај облик обухвата деце предшколским програмом а који је и законска обавеза од 2015. године.


Срећом има позитивних примера сарадње са локалном заједницом. У селу Меховине, Месна заједница и грађани су иницирали и изградили сасвим нов простор за предшколце. Великим ангажовањем финансијским или радним мештани су уз нашу и подршку Општине и Школе, омогућили да деца овог села бораве, играју се и уче у одличним условима. Нашој Установи су трајно решили проблем простора за Меховине.

 

1. септембра, нову радну годину наша Установа почиње са шест група целодневног и седамнаест група припремног предшколског програма.

 

 

 

 

 

27
Јун

Власотиначка летња креативна радионица
Место:Власотинце, 23-27. јун 2014.

 

 

Власотиначка летња креативна ликовна радионица ове године одржана је од 23 - 27. јуна 2014. године. Нашу Установу су представљале Анђела Мирковић и Наталија Ристић са васпитачицама Горданом Мандић и Оливером Ристић и директорка Зорица Милошевић.


Тема овогодишње радионице  била је: "Настајање облика и преобликовање као уметнички поступак".  Организатор ПУ "Милка Диманић" из Власотинца потрудио се да учесницима из четрнаест предшколских установа  приреди занимљив и пријатан боравак у овом малом месту.


Радионица је организована шест пута,  а наша Установа је учествовала четврти пут.

 

 

 

 

 

16
Јун

Крај радне године за предшколце
Место:Владимирци, јун 2014.

 

 

У петак 13. јуна завршена је радна година за још једну генерацију предшколаца у нашој Установи.

 

Тај дан је различито обележен у групама: неко је имао завршну приредбу, неко само "матурску" журку или дружење са родитељима, поделу диплома и признања. Без обзира на који начин је текао тај последњи дан у вртићу сви су рекли да су тужни и да им је жао због растанка од вртића, васпитача и другара.

 

 

Наравно деца која су у целодневном програму боравка долазиће и преко лета јер Установа не прекида рад током целе године.

 

* * *

 

Недељу од 16. до 20. јуна васпитачи предшколских група искористили су за сређивање педагошке документације и још по неку презентацију у оквиру стручног усавршавања у Установи:

 

-Презентација активности : Успаванке - Биљана Радовић

 

-Презентација активности у оквиру пројекта "Растимо уз плес" у млађој васпитној групи - - Славица Бојић, Весна Цветиновић, Валентина Ђекић

 

-Презентација: Добра сарадња са родитељима - Ана Ловчевић

 

-Приказ са семинара: Нани метод у раду са децом - Валентина Ђекић  

 

 

 

 

 

6
Јун

Излет у Београд
Место:Београд, 6. јун 2014.

 

Петак, 6. јун, деца наше Установе провела су на излету у Београд.

 

У позориштанцету "Пуж" гледали су представу "Краљ песме", а цело поподне провели су у зоолошком врту.

 

Било нам је лепо !

 

 

 

 

 

 

 

1
Јун

Плесом против кише
Место:Владимирци, 1. јун 2014.

 

У недељу 1. јуна у инат тамним облацима, деца наше Установе су трећу годину за редом плесала на тргу у Владимирцима.

 

Завршна манифестација: "Предшколци на трговима" за ову годину, учесника у пројекту "Растимо уз плес", успешно је одржана упркос претећој киши, која као по правилу пада сваког 1. јуна.

 

Двеста тридесеторо деце са својим васпитачицама и родитељима али и нашим куварицама, спремачицама и наравно, директорком улепшали су недељно поподне у нашем месту.

 

Изражавајући жаљење што неке Установе због поплава нису могле да учествују позвали смо присутне да слањем порука на 1003 помогнемо да што пре поново заиграју са нама. Послали смо посебне поздраве деци и колегиницама из Крупња и Љига који су упркос томе што су пострадали у поплавама ипак плесали.

 

Радост и весеље изражено кроз плес владимирачких предшколаца полако постаје лепа традиција.

 

 

 

 

 

22
Мај

Предшколци плешу на трговима
Место:Владимирци, 22. мај 2014.

 

У НЕДЕЉУ 1. ЈУНА У ЦЕНТРУ ВЛАДИМИРАЦА , ТАЧНО У 18 ЧАСОВА: ПРЕДШКОЛЦИ ПЛЕШУ НА ТРГОВИМА.

ПРЕДШКОЛСКА УСТАНОВА "СУНЦОКРЕТИ" У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА "РАСТИМО УЗ ПЛЕС" ТРЕЋИ ПУТ ЗА РЕДОМ ОРГАНИЗУЈЕ ЗАВРШНУ МАНИФЕСТАЦИЈУ "ПРЕДШКОЛЦИ НА ТРГОВИМА".

230 ДЕЦЕ ПРЕДШКОЛСКОГ УЗРАСТА НАШЕ ОПШТИНЕ, ЗАЈЕДНО СА 17 000 ДЕЦЕ ИЗ 44 ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ ШИРОМ СРБИЈЕ, БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ И ЦРНЕ ГОРЕ ИГРАЈУ НА ТРГУ У ИСТО ВРЕМЕ НА ИСТУ МУЗИКУ.

ДОЂИТЕ ДА НАС ВИДИТЕ И ПОДРЖИТЕ А И ЗАПЛЕШЕТЕ СА НАМА.

НЕДЕЉА 1. ЈУН У 18 ЧАСОВА, ЦЕНТАР ВЛАДИМИРАЦА.

 

 

 

23
Апр

Одржане стручне презентације
Место:Владимирци, 22. и 23. април 2014.

 

22. и 23. април су дани које смо искористили за даље стручно усавршавање у Установи.

22. априла одржана је седница Васпитно образовног већа, а након тога извештаје су поднеле следеће колегинице:

Извештај са стручних сусрета васпитача (пролећни део) - Наталија Радукић и Славица Гојковић

Извештај са семинара: "Позитивна дисциплина - позитивно васпитање" - Радица Митровић, Биљана Радовић и Марија Милошевић Остојић

Извештај о праћењу развоја у млађој групи - Славица Бојић

***

23. априла одржане су следеће презентације:

Портфолио у функцији праћења професионалног развоја - Маја Мирковић, Нада Јездимировић.

Сарадња са Библиотеком - обележавање Дана дечје књиге - Нада Јездимировић

Презентација активности "Екологија" - Маја Матић

Извештај о праћењу дечјег развоја у млађој групи - Весна Цветиновић.

Извештај са семинара " Технике доброг дисциплиновања" - Бранка Гојковић, Славица Гојковић, Радица Митровић, Маја Матић, Марија Милошевић Остојић.

 

 

 

16
Апр

Васкршње изложбе
Место:Владимирци, 16. до 18. априла 2014.

 

Четврту годину заредом деца и васпитачи наше Установе припремају корпице, шарају јаја и праве различите декорације за продајну изложбу коју сад већ традиционално организујемо уочи Најрадоснијег хришћанског празника: Васкрсења Христовог.

Прве продајне изложбе одржане су у Прову и Звезду у понедељак 14. априла, а затим у Вукошићу, Крнићу, Каони у среду 16. априла.

У четвртак 17. априла одржане су изложбе у Дебрцу, Владимирцима и Сувом селу. У Дебрцу су излагале група из Бељина и наравно групе из дебрчког вртића. У Владимирцима су осим деце из владимирачког вртића излагала и деца из Белотића, Крнула и Јаловика.

У петак 18. априла изложбе су биле у Кујавици и Лојаницама.

Време нам није ишло на руку али ипак смо успели да искористимо кратке паузе између пљускова да се изложбе одрже на отвореном и да их могу посетити и други грађани, а не само родитељи који су нас наравно подржали у највећем броју као и свих предходних година.

Ове године је део припремљеног материјала послат на продају у Шабац, а да приход буде прослеђен Удружењу родитеља деце оболеле од најтежих болести.

Координатор ове активности била је наша колегиница Кристина Илисић Тимотић.

***

Приход остварен продајом радова деце и васпитача биће утрошен за набавку материјала, играчака и опреме према потребама група.

 

 

 

 

4
Апр

Породични буквар
Место:Владимирци, 4. април 2014.

 

У петак 4. априла у малој сали Библиотеке одржана је промоција књиге "Породични буквар" ауторке Милице Новковић.

Промоција је одржана у организацији наше Установе, односно директорке Зорице Милошевић. Присуствовали су сви васпитачи и други заинтересовани запослени, родитељи, улавном чланови Савета родитеља као и колегинице из Коцељеве.

Књига која је представљена доноси нов приступ у васпитању деце заснован на дугогодишњем истраживању и раду у васпитању и образовању ауторке. Како је сама истакла у предавању Милица Новковић сматра да је главни узрок свих каснијих проблема погрешно васпитање засновано на савременим "плишаним" методама награде и казне, стављања матерјалних вредности изнад свих осталих, пре свега у породици.

Ауторка нуди нов концепт васпитања који је назвала НОВ-КОВ или Одгој за стваралаштво.

Промоција је била врло занимљива што су потврдили коментари присутних посебно међу родитељима.

 

 

 

 

 

2
Апр

"Дечији дан светске књиге"
Место:Владимирци, 2. април 2014.

 

Овако су владимирачки предшколци назвали 2. април Светски дан дечје књиге. Мало су обрнули али су и научили о чему се ту ради а ове године и обележили на врло посебан начин.

У сарадњи са Библиотеком "Диша Атић" Владимирци деца предшколске групе из вртића у Владимирцима са васпитачицом Надом су направили фото сликовницу бајке: "Царево ново одело".

Неколико дана деца су костимирана позирала за сцене из поменуте бајке. Од начињених фотографија направљена је фото сликовница у дигиталној и штампаној верзији.

На дан 2. априла деца прешколске и старије васпитне групе су посетила Библиотеку где им је презентована сликовница и испричана прича.

Деци је било врло занимљиво, посебно када су схватили да су и сами актери у причи.

Након тога посетили су и изложбу која је представљала штампану верзију сликовнице а затим су имали прилику и да "читају" још брдо различитих књига за децу, а о значају тог дана причао им је Милан Ћосић из Библиотеке.

Дружење је завршено уз сокић и слаткише и наравно заједничко фотографисање.

ПОГЛЕДАЈТЕ ЦЕЛУ БАЈКУ

овде

 

 

 

21
Мар

Семинари и стручни скупови у марту
Место:Нови Сад, Београд, март 2014.

 

Дана 15. и 16. марта 2014. године у Новом Саду у вртићу "Маслачак" је одржан акредитован семинар "Позитивно васпитање - позитивна дисциплина у вртићу".

Предавања на семинару су одржале педагог Дијана Радојковић, психолог Жана Ердељан и социолог Ивана Мушкина.

На семинару су из наше Установе присуствовале Радица Митровић, Марија МИлошевић Остојић и Биљана Радовић.

Учесници семинара у Новом Саду

* *

У петак, 21. марта 2014. у организацији Друштва за образовање "Едуко центар" одржан је стручни скуп "Портфолио, његова улога и начин попуњавања и директор као професионалац у образовању".


Предавачи су били Биљана Лајовић, Томислав Радојковић и Мирјана Тркуља.

Из наше Установе стручном скупу су присуствовале Зорица Милошевић, Нада Јездимировић и Маја Мирковић.

 

 

 

 

3
Мар

Сунцокрети у пројекту „Школице живота“
Место:Владимирци , 3. март 2014.

 

Фондација Новак Ђоковић (www.novakdjokovicfoundation.org) у сарадњи са ЦИП – Центром за интерактивну педагогију (www.cipcentar.org), као стратешким партнером од априла 2013. реализује пројекат „Школице живота - Заједно за детињство“.

Циљ пројекта је унапређивање услова у којима одрастају деца раног узраста и креирање подстицајне средине у којој ће развијати своје пуне потенцијале, заједнички живот са другима и учешће у савременом друштву, као и подједнаке услове за сву децу без обзира на место где живе.

Предшколска установа „Сунцокрети“ и локална самоуправа су одговарајући на позив, поднели пројектну документацију за два простора, један у Прову и један у Јаловику, који би били укључени у овај Пројекат „Школица“.

Да би се пројекат успешно реализовао и да би се омогућила његова одрживост, Фондација обезбеђује:

 Средства у износу од око 2.400.000 динара по пројектној локацији за адаптацију простора у коме ће се реализовати програм „Школице“, као и за његово опремање;

 Видљивост и квалитетну презентацију локалне заједнице, локалне самоуправе и предшколске установе на националном и интернационалном нивоу, као и друге видове подршке.

 

Стручни тим ЦИП - Центра за интерактивну педагогију и координатори Фондације су данас , 3. марта, посетили Владимирце где је одржан пријем код председника општине Владице Мирковића.

На радном састанку су још присуствовали директори основних школа и директорица ПУ „Сунцокрети“ Зорица Милошевић, иницијатор целог нашег учешћа у овоме.

 

 

Након састанка стручни тим је обишао предложене локације у Јаловику и Прову. Извршена је процена објеката као и неопходних средстава и радова да се простори прилагоде и адаптирају према утврђеним стандардима „Школице“.

 

 

 

 

 

 

 

9
Јан

Стручно усавршавање на распусту
Место:Владимирци , 9. до 10. јануар 2014.

 

Поново су дани распуста искоришћени за стручно усавршавање васпитача и медицинских сестара и размену искустава у Установи као и израду полугодишњих извештаја рада тимова.


Среда 8. јануар је дан одређен за сумирање резултата рада стручних тимова као и израду извештаја рада за прво полугодиште.


У четвртак 9. и петак 10. јануара су васпитачи  презентовали своје радове или приказе са семинара које су похађали и то:

 

Нада Јездимировић

Оливера Ристић и Гордана Мандић.

Оливера Ристић и Славица Гојковић.

   

 

Након презентација одржана је обука васпитача односно вежбање плесних кореографија  као припрема за овогодишње учешће у пројекту "Растимо уз плес". Вежбање су водиле координатори пројекта из Установе: Нада Јездимировић и Оливера Ристић.

 

 

 

 

 

 

1 2 3 4

Контакт информације

Светог Саве 74
15225 Владимирци
Телефон: (015) 513 286
Директор: (015) 513 532
Eлектронска пошта: centarpuvlad@open.telekom.rs

____Занимљивости

Преузмите занимљиве садржаје

Овде се могу погледати и преузети разне публикације, видео снимци и други едукативни садржаји

Препоручени претраживачи за прегледање страница на сајту

Сафари